Spectacole de artă, muzică și dans la festivalul Plai. Care este programul...

Spectacole de artă, muzică și dans la festivalul Plai. Care este programul și cum puteți circula gratuit până la locație

0
DISTRIBUIȚI

plai

Cea de-a noua ediţie a festivalului de artă, muzică şi multiculturalitate Plai, care va avea loc în perioada 12 – 14 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara va cuprinde trei zile de concerte în aer liber, spectacole de teatru, dans, workshop-uri, ateliere de măiestrie, activităţi culturale şi proiectii de filme. În acest an, alături de scena mare va exista şi scena 2, care propune o serie de spectacole profesioniste, pentru o continuare firească a concertelor de la scena principală. Astfel, spectacole de dans şi teatru dans multipremiate vor fi  prezentate vineri şi sâmbătă. În  13 septembrie, programul e întregit de cele doua worhshop-uri de artă -iniţiere în artele circului (Şcoala de Circ) şi bodypercussion (Stephan Pankow) -, iar muzica va fi asigurată  de cei de la Ţapinarii. Duminică, 14 septembrie, pe lângă continuarea workshop-urilor, Made in TM va  încheia programul Scenei 2 cu trei ore de muzică bună – concerte susţinute de artiştii timişoreni. Aleea Culturală de la PLAI Festival 2014 va fi, ca în fiecare an, animată de activităţile partenerilor culturali.  Astfel, sportul, fotografia, yoga, atelierele handmade sau de îndemânare vor fi la dispoziţia participanţilor  sâmbătă si duminică (13 şi 14 septembrie), între orele 12 şi 19.  Casa Filmelor va avea un program special şi variat, care include filme româneşti de succes şi filme de  peste graniţa care au impresionat deja cinefilii din alte părţi ale lumii.


Printre ele amintim: „Usturoi” (România, 2014) şi un Q&A cu scenaristul şi producătorul filmului (Radu Băzăvan), „Pura Vida” (Spania,  2012), scurtmetraje de animaţie pentru copii (Suedia) şi Q&A cu Horia Colibăşanu (alpinist) şi Andrei  Dăscălescu (regizor & fondator al festivalului „Filmul de Piatră”). Organizatorii au acoperit în acest an aproximativ 1000 de metri pătraţi de suprafaţă dedicată festivalului, pentru a oferi confort participanţilor în caz de ploaie. „Încurajam pe toata lumea să vină cu  încredere în Muzeul Satului Bănăţean şi să se bucure de tot ce am pregătit pentru ediţia a noua a  festivalului. Chiar dacă vor cădea câţiva stropi de ploaie, suntem pregătiţi să ne primim vizitatorii cu spaţii acoperite şi ferite de ploaie. Intrarea cu umbrele în Muzeul Satului Bănăţean este interzisă din motive de  siguranţă, însa încurajăm participanţii să se echipeze cu pelerine de ploaie, pentru orice eventualitate.  Asa cum v-am obişnuit, programul anunţat se va respecta indiferent de vreme.” – spune Andreea IagerTako, voluntar, co-fondator PLAI.

În premieră la ediţia 2014, pentru a facilita accesul la Muzeul Satului Bănăţean, RATT vine în sprijinul  tuturor participanţilor la PLAI Festival, oferind transport gratuit pe toate liniile existente în oraş pe  baza brăţării de acces sau biletul de intrare. De asemenea, autobuzul 46, ce pleacă spre MSB de la staţia  Punctele Cardinale, va circula cu regim special: la fiecare jumătate de oră, pana la ora 2 în fiecare seară,  în perioada 12-14 septembrie 2014, pe traseul Punctele Cardinale-MSB şi retur.   Pe scena principală vor urca Duquende, Light in Babylon, Balako, Asian Dub Foundation, Duquende, Tito Paris, Carminho şi Subcarpaţi plus orchestra. Preţul abonamentului pentru cele trei zile de festival este de 110 lei, iar biletele pentru o zi costă 50 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.