Spitalul CFR din Timișoara apelează la mila guvernului pentru o amnistie fiscală....

Spitalul CFR din Timișoara apelează la mila guvernului pentru o amnistie fiscală. Cât este SUMA ce trebuie returnată

0
DISTRIBUIȚI

spitalul clinic cfr timisoara08

Conducerea Spitalului CFR din Timișoara apelează la mila Guvernului și cere amnistie fiscală, după ce a pierdut procesul intentat de Curtea de Conturi pentru recuperarea unui prejudiciu atât de mare încât ar pune în dificultate angajații spitalului.

O treime din personalul Spitalului CFR Timișoara (53 de medici și asistente) trebuie să returneze sporurile pentru condiții periculoase de muncă de care au beneficiat timp de trei ani. Sentința Curții de Apel Timișoara vine în urma unui process întins pe doi ani, ca urmare a controlului Curții de Conturi din 2011. Auditorii au descoperit că sporurile salariale de periculozitate s-au acordat fără ca buletinele de analize care certificau expunerea la noxe să fie vizate, anual, de Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Vina este a conducerilor succesive care s-au perindat la cârma unității medicale, funcția de manager fiind aici o recompensă politică pentru diversele partide care s-au perindat la putere.


Directorii vremelnici au omis, fiecare, să cheme autoritățile să pună vizele anuale pe documentele în baza cărora se alocă aceste sporuri.

Urmare a sentinței, în august, personalul spitalului nu a mai beneficiat de sporuri, iar luna aceasta, conducerea Spitalului CFR Timișoara trebuie să eșaloneze recuperarea celor aproximativ 830.000 de lei de la angajați. „Cei mai afectați vor fi cei de la ATI. Ei beneficiau de sporuri de 50%. În condițiile în care nu mai primesc aceste sporuri, și când vor mai trebui să și returneze din banii primiți în anii trecuți, infirmierele vor ajunge la un venit mult sub salariul minim pe economie”, spune Cristian Moț, managerul unității medicale.

„Solicităm Guvernului o amnistie fiscală, în ceea ce privește angajații care trebuie să restituie bani încasați cu titlu de drepturi salariale, pentru a nu se ajunge în situația în care salariile bugetarilor, oricum reduse, să fie reduse și mai mult prin recuperarea acestor sume de bani”, a mai spus Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.