Spitalul Județean Timișoara primește bani în plus de la Ministerul Sănătății pentru...

Spitalul Județean Timișoara primește bani în plus de la Ministerul Sănătății pentru tratarea pacienților care au suferit un accident vascular cerebral

0
DISTRIBUIȚI

accident vascular cerebral

Bani în plus pentru tratarea pacienților internați în cadrul celui mai mare spital din vestul țării, care au suferit un accident vascular cerebral.


Medicul timișorean Dorel Săndesc, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a anunțat, ieri, că ministerul va aloca cinci milioane de lei pentru tratamentul pacienților cu accident vascular cerebral din șapte spitale aflate într-un program național. Printre aceste unități medicale care vor primi fonduri suplimentare se numără și Spitalul Județean Timișoara.

„Ştim astăzi că aproximativ 80 la sută dintre bolile de inimă pot fi prevenite. Soluţia? Combinaţia dintre diagnostic precoce, tratament modern şi măsuri eficiente de prevenţie”, a precizat Dorel Săndesc. Programul pentru accidentul vascular cerebral vine după programul național de infarct miocardic acut (IMA), care a fost un succes, mortalitatea prin IMA fiind redusă de la 13,5 % la 8,2 %. Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara este inclus în programul “Acțiuni prioritare pentru tratamentul pacienților critici cu infarct miocardic acut”, care a primit, în acest an, două milioane de lei de la Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.