Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara învățau în...

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara învățau în condiții INUMANE în amfiteatre în care creștea IARBA. Ce măsuri a luat conducerea instituției

0
DISTRIBUIȚI

umft

Cei peste 6.000 de studenți înscriși la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara erau invitați la cursuri în amfiteatre care arătau jalnic, la Spitalul Județean Timișoara.


Marius Raica, rectorul instituției, a ținut să atragă atenția că, acum trei luni, spre exemplu, “în Amfiteatrul B de la Spitalul Județean din Timișoara creștea iarba. Este inuman să pui studenții, cadrele didactice și medicii să lucreze în astfel de spații”.

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara nu a stat cu mâinile în sân și a solicitat Consiliului Județean Timiș, care administrează spitalul județean, să le acorde în comodat acele spații în care studenții învață pentru a le putea moderniza. “Consiliul Județean Timiș ne-a acordat comodatul pentru spațiile de învățământ de la “Județean” pentru o perioadă de zece ani și atunci noi am putut intra în renovări la acele spații. Lucrările sunt aproape gata, acele amfiteatre trebuie să fie luni funcționale. Am investit aproape 800.000 de lei”, explică Marius Raica.

Aproximativ 6.200 de studenți care visează să devină doctori încep cursurile luni la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara. Dintre aceștia, 1.200 sunt studenți străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.