Studenții străini, o afacere de milioane de euro pentru Universitatea de Medicină...

Studenții străini, o afacere de milioane de euro pentru Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. Ce taxe de școlarizare uriașe trebuie să plătească

0
DISTRIBUIȚI

umft_2006

Milioane de euro intră, anual, în conturile Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara doar de pe urma numeroșilor studenți străini care vin să studieze în orașul nostru.


Astfel, din cei peste 6.200 de studenți înscriși în total la universitatea timișoreană, aproape 20 % dintre aceștia sunt străini, care provin din 40 de țări din întreaga lume.

Potrivit rectorului Universității de Medicină din Timișoara, Marius Raica, doar în acest an vor studia în instituția pe care o conduce în jur de 1.200 de studenți străini din țări precum Israel, Tunisia, Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Africa de Sud sau Thailanda. De ce vin atât de mulți studenți străini la Timișoara? Taxele de școlarizare care sunt mai mici decât în alte țări, dar totuși de trei ori mai mari față de cele percepute studenților români.

Dacă studenților români care au intrat pe un loc cu taxă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara li se percepe o taxă de școlarizare de 1.500 de euro, studenții străini trebuie să scoată din buzunar 4.500 de euro anual. Acest lucru înseamnă că, anual, în conturile universității timișorene intră 5,4 milioane de euro, bani proveniți de la cei 1.200 de studenți străini înscriși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.