Titu Bojin s-a dat în spectacol la conferinţa despre specificul programelor finanţabile...

Titu Bojin s-a dat în spectacol la conferinţa despre specificul programelor finanţabile pe ciclul 2014 – 2020. Câţi bani europeni vor veni în vestul țării şi care sunt principalele domenii vizate

0
DISTRIBUIȚI

bojin grindeanu tsd timis

Prima conferinţă organizată de ADR Vest în legătură cu specificul programelor de finanţare europeană din ciclul 2014 – 2020 a avut loc astăzi, la Consiliul Judeţean Timiş. Atmosfera a fost întreţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Titu Bojin, care a spus „cei care sunteţi în spate promit ca luaţi notă mai mare dacă veniţi în faţă, că oricum nu e pe bază de ascultare”.

Bojin i-a poftit pe cei prezenți să fie „cât se poate de curioşi, să fiţi cât se poate de agresivi, cu politeţea care ne caracterizează în zona Timişului.


Sunt o serie de programe care vor porni acum. Dacă vom fi atenţi, va trebui să ştim să ne pliem pe cea ce e nevoie pentru judeţul Timiş. (…) s-a transmis unda de căldură şi peste Timiş, trebuie să depăşim ideea unora că Timişul e un judeţ bogat şi are şi că trebuie să îi mai lăsăm pe alţii când e vorba să primească mai mult”.

Pentru ciclul de finanţare 2014 – 2020, pentru regiunea de Vest vor fi alocaţi 640 de milioane de euro. Principalele axe ale programului vor fi promovarea tranferului tehnologic, creşterea eficienţei energetice în clădirile publice, dezvoltare urbană, care va cea mai consistentă axă, turism cu partea de patrimoniu şi dezvoltare durabilă cu accent pe staţiuni balneare, drumuri judeţene, infrastructură sanitară şi socială, îmbunătăţirea activităţii IMM-urilor. Bojin a profitat de ocazie pentru a anunţa că „sperăm ca săptămâna viitoare să fie prezenţi la Timişoara domnul prim-ministru şi domnul vicepremier, să semneze contractul pentru Ambulatorul Spitalului Judeţean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.