Trei bisuri în „cea mai frumoasă seară“ a spectacolului Interioare cu Alexandru...

Trei bisuri în „cea mai frumoasă seară“ a spectacolului Interioare cu Alexandru Andrieş la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1190970830">

concertalexandruandries (3)

Parafrazând niţel unul din celebrele hituri ale lui Alexandru Andrieş, care şi-a început turneul de lansare a materialului Interioare cu un concert memorabil desfăşurat miercuri seara în Sala Filarmonicii din Timişoara, spectatorii care au creat o atmosferă mirifică la faţa locului au avut parte de „cea mai frumoasă seară“. „Am ţinut neapărat ca primul concert al acestui turneu să fie la Timișoara, din mai multe motive. Mă leagă multe amintiri de Timişoara şi aici mă simt întotdeauna ca acasă. Plus că albumul Interioare l-am făcut cu Mişi Farcaş. Vă mulţumesc pentru prezenţă“, au fost cuvintele cu care binecunoscutul muzician şi-a deschis concertul, care a conţinut – aşa cum era de aşteptat – atât secvenţe din albumul Interioare, cât şi piese inserate pe alte albume. În 1984, Alexandru Andrieş şi-a lansat albumul de debut intitulat Interioare, iar albumul aniversar cu acelaşi titlu conţine nouă cântece preluate de pe albumul de debut prezentate într-o variantă nouă, inedită. Alături de Alexandru Andrieş, pe scenă s-au aflat Ioana Mîntulescu, Berti Barbera şi Sorin Romanescu, iar încă de la primele acorduri, artistul a avut parte de un public cât se poate de dedicat, care a cântat alături de el majoritatea pieselor incluse în recital. Fie că a fost vorba de „Uite-un fluture pe perdea/Vrea să intre în camera mea/N-am să-l las, fiindcă am deja/Musafiri destui“ sau „Aş vrea să te păstrez lîngă mine, aproape de tot/De-aia am conceput un buzunar special la capot…/În el încapi doar tu şi nimeni altcineva/Se-nchide cu fermoar/Şi-năuntru doar /Argint şi catifea“, spectatorii au rezonat complet cu artiştii aflaţi pe scenă.

Un plus de şarm a fost adus de prestaţia celor doi super – eroi care l-au acompaniat de această dată pe Andrieş. Sorin Romanescu a punctat spectacolul cu accente jazz aplaudate la scenă deschisă, iar Berti Barbera – care în timpul piesei „Am o problemă“ a imitat cât se poate de şăgalnic formaţia The 50s – a reuşit să adauge momente memorabile acestei seri. Din playlist-ul serii nu au lipsit „Cea mai frumoasă zi“, „La Rovine“ cu al ei şugubăţ text „Vorbind pe şleau şi fără sfială/Nu aveam o baza tehnico-materială/Teoretic vorbind şi privind obiectiv/Recunoaştem deschis că era cam frig/ Din punct de vedere numeric susţin /  prin comparaţie eram cam puţini, dar La Rovine / O mare victorie am obţinut“. Evenimentul a avut parte şi de trei bisuri, iar după spectacol, Alexandru Andrieş a stat la o sesiune de autografe. Astăzi, 25 septembrie, de la ora 17, „povestea“ se reia în cadrul librăriei Cărtureşti de pe strada Mercy, unde Alexandru Andrieş, Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu şi Berti Barbera îşi invită fanii la „un ceai şi poveşti“, intrarea fiind liberă.

Foto: Flavius Neamciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.