Unul dintre cele mai frumoase locuri din Banat, cascada Bigăr, de nerecunoscut...

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Banat, cascada Bigăr, de nerecunoscut din cauza viiturii FOTO&VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

cascada bigar viitura

Ploile din ultima perioadă au distrus o parte dintre minunățiile turistice ale Banatului. Cunoscută ca fiind una dintre frumusețile României, care a uimit o lume întreagă, Cascada Bigăr din munții Aninei (județul Caraș-Severin) a fost deteriorată de o viitură puternică.

Imediat cum au încetat ploile, un tânăr care locuiește în zonă a plecat să vadă care se situația și a filmat furia naturii. „Eu sunt din zonă și m-am gândit să trec pe acolo să văd care e situația. Era apa mare. Am fost până sus să văd de unde izvorăște, să văd cum arată. Când am ajuns, apa ieșea de sub stâncă de parcă fierbea. Ploile au mai distrus două mori din localitatea Rudăria, iar la Bozovici apa a ieșit pe câmp. Pe stradă mergea apa ca pe râu.” ne-a explicat Marius, tânărul care locuiește în zonă. Morile din zona Rudăria fac parte din patrimoniul UNESCO.

În urmă cu un an de zile, jurnaliștii de la The World Geography au realizat un top numit „Opt cascade unice în lume”.


Pe primul loc de află Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin care este specială datorită stratului de mușchi care acoperă stânca. Viitura puternică de zilele trecute a deteriorat cu siguranță stratul de mușchi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.