Vești proaste pentru municipalitate: multe din casele cu turnulețe au autorizație. Câte...

Vești proaste pentru municipalitate: multe din casele cu turnulețe au autorizație. Câte au fost verificate și ce măsură se anunță pentru palatul de pe strada Romulus

0
DISTRIBUIȚI

turnulete strada romulus tigani

Un prim bilanț al inventarului comandat de primarul Nicolae Robu cu privire la numărul de case cu turnulețe construite ilegal în urbea de pe Bega a fost prezentat de șeful Direcției de Urbanism din Primăria Timișoara.

Arhitectul Sorin Ciurariu a precizat că „am analizat 22 de imobile, mai avem 36 documentate, le-am identificat.


Din cele 22, 14 corespund din punct de vedere al autorizaţiei. La unul, cel de pe Romulus, s-a trecut la etapa următoare, s-a întocmit dosar şi s-a trimis către juridic pentru instanță, iar la celelalte am constatat neajunsuri, există diferenţe între ceea ce am găsit noi ca autorizaţie şi ceea ce este pe teren”. Ciurariu susține că nu toate neregulile găsite sunt turnulețe, ci simple devieri față de proiectele aprobate inițial sau față de ultimele autorizații de intervenții. Primarul Nicolae Robu a profitat de ocazie pentru a se plânge de faptul că a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei pentru rasism și să insiste că acțiunea nu vizează cetățenii rromi, ci respectarea legii.

Mai mult, primarul a ținut să reamintească de acțiunea de sâmbătă, când le-a oferit micuților de la școlile generale 1 și 15 nu mai puțin de 300 de ghiozdane cu rechizite, uitând să spună și că i-a instruit pe micuții rromi să se spele și să nu cerșească. Robu a reamintit că nu poate interveni cu buldozere pentru demolarea caselor cu probleme, dar că va apela la instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.