„Viața după război”, o nouă campanie PRESSALERT.ro

„Viața după război”, o nouă campanie PRESSALERT.ro

0
DISTRIBUIȚI

poze din bosnia (5)

Un mozaic etnic și cultural, un oraș care a schimbat destinul întregii Europe și a renăscut din propria cenușă pentru a deveni ceea ce este astăzi, capitala unei țări care a devenit pentru vecinii sârbi un fel de călcâi al lui Ahile. Secretele capitalei Sarajevo, reconstruită în secolul al XV-lea sub semnul semilunei otomane, sunt adânc îngropate în câteva momente cruciale pentru istorie: locul în care acum 100 de ani a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand, scânteia care a dinamitat Primul Război Mondial, oraș gazdă al Jocurilor Olimpice de Iarnă în 1984 și principala țintă în războiul bosniac, care a durat trei ani.

Pentru mulți, Sarajevo înseamnă un oraș al conflictelor, o baricadă în spatele căreia încă mocnesc orgolii politice și dogmatice, dar adevărul este că în spatele zidurilor, zi de zi, își duc pașnic existența peste 400.000 de mii de musulmani, catolici și ortodocși.


Printre ei sunt mulți români care și-au găsit aici casa, români pe care îi veți cunoaște și voi în cadrul noii campanii Pressalert.ro: VIAȚA DUPĂ RĂZBOI, care poartă semnătura Angelei Novăcescu.

Vom parcurge, împreună, poveștile de viață ale românilor care au ales să trăiască în Bosnia, sau care au ajuns în capitala Sarajevo dintr-o simplă întâmplare, cum decurge astăzi viața lor în țara care a cunoscut distrugerea și disperarea de nenumărate ori de-a lungul istoriei, cum au reușit să își păstreze tradițiile, identitatea și religia, în urbea unde s-au dus războaie în numele religiei.

VIAȚA DUPĂ RĂZBOI vă aduce în prim plan viața românilor din Bosnia, într-o serie de reportaje unice și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.