40.000 de oameni sunt așteptați să treacă pragul Festivalului Dovleacului de la...

40.000 de oameni sunt așteptați să treacă pragul Festivalului Dovleacului de la Kikinda, în Serbia. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

0
DISTRIBUIȚI

bostani_pentruea_md-680x365

Începe sărbătoarea dovleacului la Kikinda, la sfârșitul acestei săptămâni, eveniment la care sunt așteptați să participe în număr cât mai mare și timișorenii. Vizitatorii pot gusta plăcinte cu dovleac sau alte specialități culinare tradiționale sârbești, tot cu ludaie. Ca de obicei, nu vor lipsi nici concursurile de alergat cu dovleci în brațe, de mâncat semințe, o competiție de conducere a carelor sau concursurile destinate crescătorilor de dovleac, în cadrul cărora va fi premiat și cel mai mare bostan.

Festivalul Dovleacului are loc între 9 și 12 octombrie la Kikinda, iar astăzi, o delegație din Serbia a venit să promoveze cel mai mare festival din sud-estul Europei în capitala Banatului.


Organizatorii așteaptă ca aproximativ 30.000 – 40.000 de turiști să treacă pragul evenimentului. “Aceasta este a 29-a ediție a Festivalului Dovleacului. La început, festivalul ținea doar o zi, dar astăzi durează patru zile și așteptăm cât mai mulți vizitatori din România. Sâmbătă va fi cântărit cel mai mare, cel mai greu dovleac, însă pe durata celor patru zile de festival, vizitatorii vor putea lua parte la diferite activități”, a declarat, astăzi, un reprezentant al municipalității din Kikinda, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara.

Festivalul Dovleacului începe joi, de la ora 16.00. Între 9 și 12 octombrie, organizatorii anunță că va fi deschis și punctul de trecere al frontierei Lunga – Nakovo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.