ALARMANT Peste 90% din timișorenii care au fost consultați gratuit în cadrul...

ALARMANT Peste 90% din timișorenii care au fost consultați gratuit în cadrul unei campanii suferă de DEPRESIE. Ce spun specialiștii

1
DISTRIBUIȚI

depresie-1

Rezultate alarmante după ce s-a finalizat campania de testare a memoriei și a depresiei, organizată de Centrul Memoriei Timișoara la sfârșitul lunii septembrie. Din cele 95 de persoane testate pentru depistarea problemelor de memorie, doar trei persoane au obținut valori normale. „Restul se încadrează la un scor care evidențiază fie un deficit cognitiv minor, fie o boală de memorie în stadiu incipient spre mediu”, anunță reprezentanții Centrului Memoriei din Timișoara.

În ceea ce privește campania de testare a depresiei, rezultatele sunt la fel de îngrijorătoare.


Din cele 24 de persoane care s-au prezentat pentru depistarea depresiei, doar două s-au încadrat în valori normale, patru persoane au o formă de depresie severă, iar restul timișorenilor consultați se află într-o formă ușoară de depresie.

„Îngrijorător este faptul că fiecare campanie pe care o desfășurăm relevă un număr tot mai mare de persoane care sunt în pericol de a dezvolta o formă de demență, iar conștientizarea acestui lucru ne determină să tragem încă o dată un mare semnal de alarmă că și creierul se poate îmbolnăvi, iar el, creierul, odată bolnav, trebuie tratat, pentru că de el depinde funcționarea întregului nostru organism! Conștientizați acest adevăr și luați măsuri! Creierul este cel mai important organ al nostru, nu-l neglijați”, le transmit timișorenilor, și nu numai, reprezentanții Centrului Memoriei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.