Apartamentele în blocuri noi s-au scumpit considerabil în ultimele luni, la Timișoara....

Apartamentele în blocuri noi s-au scumpit considerabil în ultimele luni, la Timișoara. Ce diferență de preț este între o locuință nou construită și una veche

1
DISTRIBUIȚI

apartamente

Aproape 100 de euro pe metru pătrat este diferența între un apartament într-un bloc nou din Timișoara și unul construit înainte de 1989.

”Cu excepția Bucureștiului, unitățile locative din ansamblurile rezidențiale s-au scumpit mai mult decât cele din blocurile ridicate înainte de Revoluție – fapt ce a dus, în majoritatea cazurilor, la o accentuare a ecartului dintre cele două categorii de locuințe”, arată Daniel Crainic, analist imobiliar. Conform datelor Imobiliare.ro, cel mai mare portal de imobiliare din țară, în Timișoara diferența de preț dintre un apartament nou și unul vechi era, la începutul lunii octombrie, de 73 de euro pe metru pătrat, aproximativ 9%, în creștere față de 46 de euro pe metru pătrat la finele lui 2013.


În decurs de nouă luni, locuințele noi s-au apreciat cu 7,9%, de la 832 la 898 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce prețul cerut pentru apartamentele vechi a crescut cu aproape 5%, de la 786 la 825 de euro pe metru pătrat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.