Ada Hausvater la PRESSALERT LIVE, despre politicieni: „Fiecare dintre ei joacă bine”....

Ada Hausvater la PRESSALERT LIVE, despre politicieni: „Fiecare dintre ei joacă bine”. Cum se vede scena politică de pe scena teatrului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ada hausvater si ion rizea la pressalert live

Doi dintre oamenii care fac din Teatrul Național Timișoara una dintre cele mai dinamice instituții de cultură au fost invitați în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Este vorba despre directorul (și regizorul) Ada Hausvater și actorul (și directorul adjunct) Ion Rizea. În cadrul emisiunii, cei doi au vorbit despre ce se întâmplă joi pe scena Teatrului Național din Timișoara și totodată, despre ce se întâmplă acum pe scena politică. „Cred că legat de ce se întâmplă acum, varianta «O scrisoare pierdută» din 2014 este o variantă naivă”, a spus Ada Hausvater.

A fost abordat și subiectul incidentului de astăzi de la Primăria Timișoara în care au fost implicaţi directorul Direcţiei de mediu a municipalităţii, Adrian Bere, şi şeful Horticultura SA, Andrei Drăgilă, despre amenințările aduse lui Drăgilă și despre haosul de pe holurile Primăriei Timișoara. Legat de această scenă, Ion Rizea a spus că „în momentul în care se ajunge la astfel de lucruri, în momentul în care ajungi să iei pe cineva la bătaie, clar este vorba despre ceva vechi, din trecut, din spate. Nu mi se pare normal, în primul rând față de instituție pentru că totuși, este vorba despre Primăria Timișoara. La Teatrul Național noi avem o comisie de disciplină, iar cei implicați sunt supuși acestei comisii de disciplină care va analiza și va decide cine este vinovatul.


Un asemenea caz nu poate să rămână nerezolvat”.

Ada Hausvater a completat cu „așa ceva nu trebuie să se mai repede și trebuie rezolvat. Acum, când ar trebui să fim mai calmi, mai civilizați, mai calculați, va trebui să reglăm lucrurile. Sunt convinsă că arta poate salva și crea civilizație pentru că astăzi nu este vorba doar de lipsă de educație, ci și de o lipsă de cultură. Răbdarea de a asculta un om înseamnă foarte mult”.

Și dacă pe scena politică din ziua de astăzi se joacă o variantă modernă a piesei lui Caragiale, „O scrisoare pierdută”, Ada a mai explicat că rolurile personajelor din piesă pot fi rolurile oricui și că toți politicienii de astăzi, dar și cei care candidează la președinția României își joacă foarte bine cartea. „Fiecare dintre ei joacă bine, fiecare are un personaj foarte bine definit, dar în scrisoarea noastră pierdută, toată lumea iubește pe toată lumea. În prezent, Zoe poate fi oricine, Cațavencu poate fi oricine, deoarece Caragiale a reușit să creeze personaje care se pliază pe oricine. Mi-aș dori ca politicul să ajungă departe”, a spus Ada Hausvater în cadrul emisiunii.

Legat de cine va fi următorul care va conduce această țară, Ion Rizea a spus că în acest moment nu s-a hotărât cu cine să voteze, dar cel mai important este ca oamenii să meargă la vot. „Mă uit la televizor, dar nu m-am gândit încă pe cine să votez. Voi face o revizie la ceea ce am văzut până acum, la ceea ce o să mai văd, dar important este să exercităm acest vot. Poate unii vor anula votul, poate alții vor vota cu cineva, dar important este să votăm”.

Tot în emisiunea PRESSALERT LIVE și tot legat ce cei care candidează la președinția României, directorul Teatrului Național din Timișoara Ada Hausvater, a vorbit despre ce ar trebui să facă candidații „eu cred că unii dintre ei au calități, cât de dezvoltate sau nu, nu pot să îmi dau seama, dar cred că da, au. Nu ar strica dacă s-ar concentra pe o campanie prin care să își promoveze platforma și personalitatea ca viitor demnitar public, nu legat neapărat de partid, de o culoare politică. Și nu cred că e important decât tot ce va face el cu acești oameni, să spună cine este el și în ce măsură poate lucra cu acești oameni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.