Bega, mai curată după acțiunea de ecologizare de la sfârșitul lunii trecute....

Bega, mai curată după acțiunea de ecologizare de la sfârșitul lunii trecute. Câți saci cu gunoi au fost adunați

1
DISTRIBUIȚI

actiune de ecologizare bega

Aproape 2.000 de voluntari din Timiș s-au mobilizat, la sfârșitul lunii septembrie, și au strâns gunoaiele de pe malurile râurilor din județ, și nu numai în cadrul campaniei de ecologizare “Let’s Do It”.


Astfel, voluntarii implicați din 23 de localități au colectat 2.606 saci cu deșeuri în data de 27 septembrie, în mare parte peturi, pungi și alte ambalaje din plastic.

În Timișoara, ecologizarea râului Bega a fost făcută de la Podul Decebal în jos până la ieșirea din Timișoara, în zona Portului și mai departe de la Podul Modoș înspre ecluza de la Utvin. “Doar pe aceste tronsoane au fost colectați peste 180 de saci cu gunoi”, transmit reprezentanții Asociației EcoStuff România, organizatorii campaniei “Let’s Do It!” în județul Timiș.

Acțiunea de la sfârșitul lunii septembrie constituie primul pas înspre cea mai mare campanie de ecologizare de până acum, ce va avea loc în primăvara anului viitor. Membrii EcoStuff își propun să atragă peste 35.000 de voluntari la acțiunea de curățenie generală de anul viitor, cu scopul de a face din Timiș cel mai curat județ din România.

1 COMENTARIU

  1. gunoaiele despre care se face „scriere”in acest material imi permit sa postez aici un link despre altfel de gunoaie despre care se spune ca au fost montate cu acordul timisorenilor si, culmea, fac imaginea orasului…………
    Ca urmare a impactului favorabil asupra populaţiei şi imaginii oraşului în urma iniţiativei Primăriei Municipiului Timişoara de a amplasa toalete ecologice pe domeniul public, în scopul asigurării igienei în zonele verzi (scuaruri, parcuri, grădini publice, locuri de joacă special amenajate) şi zonele aglomerate din Municipiul Timişoara, pe tot parcursul anului, cu precădere în sezonul cald şi în perioadele cu festivităţi (…), propunem aprobarea prin Hotărâre de Consiliu Local a caietului de sarcini în vederea achiziţionării prin licitaţie publică a serviciului ‹‹Închirierea şi întreţinerea toalete ecologice mobile pe raza municipiului Timişoara››”, se arată în referatul care însoțește caietul de sarcini.

    cu alte cuvinte, urmeaza alti musterii la banii publici, prin contracte supraestimate (asta e sigur!) pentru un ceva, despre care nicicare dintre noi nu am fost intrebati/chestionati etc. Timisoara vrea bude ecologice, amplasate taman in cele mai nepotrivite locuri de rad turistii straini de noi, si nu numai? Asta este imaginea orasului la care lucreaza Primaria Timisoara? La alte solutii nu este in stare Primaria sa se gandeasca? Sau, stiind ca nu este in stare, (ca nu este) sa intrebe oameni care au carte si minte luminata in ale amenajarii, constructiilor, imaginii, organizarii etc etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.