Campania electorală începe în această noapte. Ce interdicţii şi obligaţii le-a trasat...

Campania electorală începe în această noapte. Ce interdicţii şi obligaţii le-a trasat ministrul Afacerilor Interne prefecţilor

0
DISTRIBUIȚI

panouri electorale

Respectarea legii, echidistanţă, imparţialitate cu orice competitor politic, profesionalism, implicare şi intransigenţă, au fost coordonatele principale pentru această campanie electorală, trasate de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii din judeţele țării.

Nu mai puţin de peste 30.000 forţe de ordine, 17.000 de poliţişti, 10.000 de jandarmi şi 3.000 de poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi pentru a asigura buna desfășurare a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.


În străinătate vor fi deschise nu mai puţin de 294 de secţii de votare, iar în ţară 18.550, dintre care 596 în judeţul Timiş. În ziua alegerilor, nu mai puţin de 50.000 de angajaţi vor fi mobilizaţi.

Oprea a mai spus şi că „până vineri vor trebui întocmite listele de jurişti din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii birourilor secţiilor de votare şi locţiitorii acestora. Până la 22 octombrie aveţi obligaţia de a va asigura că sediile sunt în condiţii corespunzătoare”.

Pentru alegerea unui nou preşedinte vor fi tipărite nu mai puţin de 20.745.068 buletine de vot, dar şi 24.920 de ştampile cu menţiunea votat.

Pentru a preveni cazurile de fraudă, Ministerul Afacerilor Interne demarează şi o campanie de informare cu privire la pedepsele prevăzute în lege pentru acceptarea de şpagă. Astfel, în vreme ce la TV vor rula spoturi de informare, la secţiile de votare vor fi lipite afişe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.