Cazul centurii de sud a Timișoarei: cine minte, cine se preface că...

Cazul centurii de sud a Timișoarei: cine minte, cine se preface că spune adevărul

0
DISTRIBUIȚI

646x404

Când, în plină lună de miere, liderii USL din Timiș se întreceau în promisiuni față de poporul pe care l-au scăpat de „jugul celălalt”, printre care și că Timișoara va avea o centură de sud, mai toată lumea se cam gândea să-i creadă. Vorba aia, erau la guvernare și, la fel ca peste tot, un lobby de succes este direct proportional cu relatia pe care o ai cu cei care împart banul public. Zilele acestea am constatat însă că porțiunea de drum atât de importantă pentru noi nu se regăsește în planurile pe termen scurt ale Ministerului Transporturilor. Ca reprezentant al partidului aflat la guvernare, șeful Consiliului Județean Timiș ne asigură că lucrurile nu stau chiar așa și, în spiritul altui mare partid (dinozaur), strămoșul celui de acum, strigă: minciună! Vine cu explicații de procedură, cu scuze legislative.


Dragi tovarăși, planul cincinal e gata într-un an! Ce face, pe de altă parte, fostul său coleg de alianță, primarul Timișoarei? Adoptă tactica „v-am spus eu!” și se foiește confortabil în poziția de opoziție.

Ce înțelegem noi de aici? Noi, cei care plătim scump nunțile acestea din interes ale politicienilor? Noi, cei care tragem ponoasele vorbelor goale? Pentru administratorii locali în blană de politicieni, o promisiune neîndeplinită e ca o frunză purtată de vânt. Pentru noi, este o piatră de moară dusă-n spate. Cine ne despăgubește pentru orașul care geme sub traficul greu, cine ne plătește timpul și banii pierduți pe drumurile de țară ale patriei?

Această ultimă lovitură de maestru al escrocheriei a statului nostru este încă o dovadă că avem lideri impotenți în lupta pentru dezvoltare care se dă, din păcate, doar la București. Gospodarii din județe și orașe nu au altă soluție decât să se adapteze la sistemul feudal al administrației din România (vă mai amintiți despre regionalizare și cum, dintr-o dată, subiectul s-a spulberat?) și să rupă cu dinții din plăcinta finanțărilor. Ești slab? Ți-a luat-o altcineva înainte! Și ce fac ai noștri când stau cuminți în timp ce li se aruncă în față fărâmituri de la Masa Mirelui? Dau vina unii pe alții și, dintr-o obișnuință patologică de a ascunde gunoiul sub preș, promit, nesancționați, o nouă mare cu sare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.