Dezvăluire surpriză făcută la PRESSALERT LIVE de consilierii locali Radu Țoancă și...

Dezvăluire surpriză făcută la PRESSALERT LIVE de consilierii locali Radu Țoancă și Adrian Orza, despre tunul imobiliar susţinut de primarul Robu în centrul Timișoarei VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

orza_toanca

Dezvăluirile PRESSALERT.ro despre tunul imobiliar pregătit de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care şi-a asumat prin semnătura sa, în numele municipiului Timişoara, că va sprijini declasificarea mai multor clădiri istorice din centrul vechi, demolarea acestora şi, ulterior, aprobarea unor construcţii ale căror indicatori depăşesc limitele maxime legale, nu a rămas fără ecou printre consilierii locali.

Contractul de parteneriat a fost semnat în 4 noiembrie 2013, de Nicolae Robu cu Fundaţia Caritatea, reprezentată de Samuel Iszak și prevede că fundaţia va dona Primăriei Timişoara un teren de “cca 400  metri pătrați, afectat de Reorganizarea circulaţiei rutiere pe inelul I de circulaţie  şi reproiectarea infrastructurii rutiere şi de transport public”. Legat de acest subiect, Țoancă a spus că „acel mandat pe care CLT l-a dat în unanimitate domnului primar a fost dat de bună credință pentru trece de toate aceste negocieri. Legea urbanismului spune foarte clar că orice proiect care are un CUT mai mare de 3,5% nu se mai poate modifica printr-un PUZ și trebuie inserat în noul PUG care va fi aprobat în noul an de Consiliul Local. Cât privește declasificarea, nu o face municipalitatea, ci Ministerul Culturii. O declasificare a unor clădiri se face din cinci în cinci ani, este un procedeu foarte greu. Prima dată Ministerul Culturii trebuie să declasifice, nu domnul primar. Nu poți în numele unui minister să îți iei niște angajamente că devi ridicol”.

Orza a explicat în cadrul emisiunii că „primarul putea să semneze contractul și să îl țină la secret fără să informeze Consiliul Local.


Dar sunt situații în care consiliul mandatează primarul să poarte anumite discuții terți sau vicepimari, dar procedura cea mai folosită este prin comisia de negociere. Consiliul Local mandatează comisia de negociere prestabilită pentru orice tip de negociere a Primăriei cu terți. Consiliul Local mandatează pe acest subiect comisia de negociere, care se întâlnea cu Fundația Caritatea și ajungea la niște termeni cu care venea în fața celor din Consiliul Local și se aproba un proiectul de hotărâre. Genul acesta de a mandata un primar s-a mai folosit, da nu știu dacă pe acest gen de chestiuni tehnice. Eu cred că era bine dacă se dădea în plen și după aceea se semna pentru a se elimina orice fel de discuții. Eu cred că domnul Robu credea că primind mandat din partea consiliului poate să își asume și semnarea unui contract direct”

Legat de una dintre clauzele contractului care include că referirea la orice documente contractuale va aduce orice modificare a documentelor sau orice înlocuire a acestora, Orza a spus că „mă mir că asemenea contract a primit semnătură juridică . Nu m-am gândit că se poate face lucrurul acesta. După ce o să existe viza de specialitate o să votez, dar până atunci nu, pentru că nu știu detaliile acestei negocieri, mie nu mi s-a prezentat ceva de genul acesta”, a spus Orza.

„După părerea mea este o simplă bucată de hartie fără valoare, dar vom cere explicații”, a cocluzionat Țoancă.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.