Cea mai spectaculoasă cascadă din România se află în Banat. Cascada Vânturătoarea,...

Cea mai spectaculoasă cascadă din România se află în Banat. Cascada Vânturătoarea, șuvoiul de apă care se transformă spectaculos într-o perdea fină de stropi FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-774551451">

DSCF4854_wm

Nu este cea mai frumoasă din lume, dar cu siguranță este cea mai spectaculoasă cascadă din România. Cascada Vânturătoarea din județul Caraș – Severin reprezintă o cădere impresionantă de apă care poate fi admirată chiar și din interior. Cascada este de-a dreptul fascinantă, iar peisajele pitorești din Parcul Național Domogled – Cerna sunt de neuitat.

Vânturătoarea este cascada cu cea mai mare și mai impresionantă cădere liberă de apă din țara noastră, aproximativ 50 de metri. Din păcate, anual, doar o mână de turiști vin să o admire, și asta pentru că nu este promovată. Cascada Vânturătoarea se află la granița județelor Caraș-Severin și Mehedinți, tocmai de aceea a reprezentant un trofeu natural între bănățeni și olteni.

1208876_387422868026874_78288209_n

Cascada Vânturătoarea sau “perdeaua fină” de apă

Traseul până la Cascada Vânturătoarea începe de la Lacul 7 Izvoare, pe partea stângă a Cernei. Timp de aproximativ o oră, turiștii urcă pe o potecă ce oferă frumuseți pitorești unicate, iar apoi pot admira un impresionant perete de stâncă, în mijlocul căruia cade Vânturătoarea, ce oferă o imagine grandioasă de vis.

Cascada are o primă cădere de apă de circa cinci, șase metri, apoi apa se lovește de un prag de stâncă, iar de aici șuvoiul de apă începe să cadă liber aproximativ 50 de metri sub forma unei “perdele fine” de apă. În această cădere liberă, apa este vânturată, de aici și numele cascadei. Vânturătoarea este spectaculoasă și datorită faptului că turiștii pot merge în spatele cascadei, fără să se ude, de unde această cădere de apă pare ca o perdea curată. Urmând o potecă, drumeții ajung deasupra cascadei, pe Vârful Piatra Galbenă, unde poate fi admirat pârâul care se transformă într-o frumusețe de cascadă.

Pentru a ajunge la Cascada Vânturătoarea trebuie să urmați drumul național DN 67D, care leagă Băile Herculane și Baia de Aramă. După aproximativ 12 kilometri, se ajunge la Lacul 7 Izvoare, iar de aici începe marcajul care duce spre cascadă.

Foto: Hai la bord și România noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.