Cinci eleve de la un liceu din Timișoara au ajuns la spital...

Cinci eleve de la un liceu din Timișoara au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la cantina școlii UPDATE DSP, control la firma de catering

0
DISTRIBUIȚI

salvare_ambulanta_001_53360600

30 de copii de la Liceul „Azur” din Timișoara, care locuiesc în căminul unității de învățământ, au avut nevoie, aseară, de îngrijiri medicale, după ce au mâncat cașcaval pane, la cină, în cantină. Elevii au suferit o toxiinfecție alimentară, ne-a spus Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, cinci dintre elevi fiind transportați la spital cu o ambulanță. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș spun că mâncarea pentru copii a fost comandată de la o firmă de catering, pentru că bucătăria cantinei este închisă.

“Imediat după ce au mâncat la cină, 30 de copii au acuzat dureri de burtă.


Majoritatea cazurilor au fost tratate acolo, dar cinci dintre  elevi au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. Copiii nu au fost internați, doar au primit medicamente”, ne-a declarat Virgil Musta.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a spus că este vorba despre cinci eleve cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, care au fost transportate la spital. “Acum, elevele se simt bine, se află la cursuri. Urmează să vină Direcția Sanitar-Veterinară pentru a stabili care este cauza toxiinfecției alimentare. Deocamdată, școala nu a reziliat contractual cu firma de catering”, a precizat Aura Danielescu.

UPDATE DSP Timiș, în control la firma de catering care a livrat mâncarea. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș au aflat, de la medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara de evenimentul de aseară de la Liceul “Azur”. DSP Timiș anunță, printr-un comunicat de presă, că vor lua legătura “cu administrația liceului și cu firma de catering care deservește cantina liceului și va fi demarată o cercetare pentru a găsi cauzele reale ale evenimentului. Se va extinde controlul și prin verificarea firmei de catering aflată în regim contractual cu Liceul “Azur” din Timișoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.