Controale la „after school”-urile din Timiș. Ce nereguli au fost depistate și...

Controale la „after school”-urile din Timiș. Ce nereguli au fost depistate și ce măsuri anunță Prefectura Timiș

0
DISTRIBUIȚI

gradinita-640x425

În urma mai multor sesizări primite de la părinți, Prefectura Județului Timiș a solicitat Inspectoratului Școlar Timiș să efectueze controale la unitățile de învățământ unde se desfășoară programe „after school”.

Prefectul județului Timiș Eugen Dogariu a comentat că „IȘJ a organizat un control în toate școlile din județul Timiș pentru a identifica și a stabili un mod de desfășurare a acestei activități.


S-au descoperit școli unde această activitate se desfășura în colaborare cu Persoane Fizice Autorizate. Învățătoarele aveau PFA, s-a stabilit ca activitățile să se desfășoare doar sub conducerea școlii. Sperăm ca pe viitor să scadă și prețurile și anumite dovezi de exces de zel”.

Prefectul a anunță că și pe viitor vor avea loc noi controale. Vor urma verificări la fundațiile și societățile care desfășoară activități de grădiniță. „Există unități de acest gen care nu sunt acreditate să desfășoare învățământ școlar. În măsura în care nu este acreditată ea nu poate fi grădiniță”, a mai spus Dogariu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.