Cum ar face față Timișoara apariției unor cazuri suspecte de Ebola și...

Cum ar face față Timișoara apariției unor cazuri suspecte de Ebola și ce trebuie să știți despre această boală

0
DISTRIBUIȚI

spital-victor-babaes-640x544

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara este una din unităţile sanitare din ţară care are logistica necesară primirii pacienţilor bolnavi de Ebola. Acesta e probabil unul din motivele pentru care, în spitalele din Timișoara se discuta joi despre faptul că ar exista o persoană suspectă de Ebola. Cazul nu a fost confirmat de autorități.

Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a declarat că spitalul este pregătit pentru pandemii. Secția în care se vor izola suspecții de Ebola are 10 paturi și a fost realizată în urma unei investiții de aproximativ un milion de dolari.


„Acum trei – patru ani, când Banca Mondială a investit în centrul pentru pandemia de gripă, s-a făcut un centru la nivel european, ca dotare şi echipamente. Acelaşi centru va funcţiona, în caz de nevoie, ca centru pentru Ebola”, a explicat Musta. Conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății, orice pacient suspect va fi transferat pe cale aeriană la București, pentru tratament.

Specialiştii informează că infecţia cu virusul Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne şi externe, dureri şi iritaţii. Simptomele virusului Ebola sunt: temperatura ridicată, dureri de cap şi gât iritat. Acesta e semnul că virusul intră în corp. odată cu progresul bolii, ochii victimelor se înroşesc, mici vase de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură şi alte orificii.

Virusul distruge aceleaşi celule ca şi cele ţintite de HIV, cu mențiunea că infecția cu Ebola e mult mai agresivă, eliminând celulele din sistemului imunitar aflate în formare.

Virusul se transmite prin contact cu sângele infectat, dar și sexual, chiar şi la 40 de zile după ce o persoană s-a vindecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.