Cursuri GRATUITE de calificare și recalificare, la Timișoara. Ce meserii noi poți...

Cursuri GRATUITE de calificare și recalificare, la Timișoara. Ce meserii noi poți învăța

0
DISTRIBUIȚI

La camera de comerţ timişeană se pot face, începând de astăzi, înscrieri la cursuri gratuite de calificare şi recalificare în programe de formare profesională continuă, acestea urmând a se face în urma unei selecţii. Cursurile au o componentă teoretică şi una practică şi vor fi susţinute de lectori specializaţi în domeniul construcţiilor, industriei textile, industriei alimentare, comerţului şi turismului. Cursurile au două nivele, primul implicând 120 ore de teorie şi 240 ore de practică iar cel de-al doilea, 240 ore de teorie şi 480 ore de practică.

Pentru primul nivel, programul oferă cursuri de baby sitter, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător în confecţii piele şi înlocuitori, maşinist la maşini de transport, instalator pentru construcţii, lucrător finisor pentru construcţii şi mecanic vulcanizator iar pentru cel de-al doilea nivel, cursuri de finisor produse textile, tipăritor offset, operator montaj copiat tipar de probă şi imprimator serigraf, fiecare curs având un număr de 25 de locuri disponibile.

La finalizarea cursurilor, participanţii obţin un certificat de absolvire acreditat de Autoritatea Naţională pentru Calificări, de ministerul educaţiei şi de ministerul muncii, care echivalează cu o diplomă.


Scopul proiectului este acela de a califica sau recalifica forţa de muncă în ocupaţii căutate pe piaţa muncii, pentru a contribui la creşterea competitivităţii economice a firmelor la care aceştia sunt angajaţi, la reducerea şomajului şi a sărăciei. Înscrierile se pot face în cursul următoarei luni, iar mai multe detalii puteți afla de pe site-ul CCIAT.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.