Consilierii locali au decis – licitaţii pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Timişoara

Consilierii locali au decis – licitaţii pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

O nouă ceartă în plenul Consiliului Local Tmișoara pe tema stabilirii modalității de atribuire a serviciilor de administrare a domeniului public și privat pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi, parcurilor, scuarurilor, a spațiilor verzi și a sistemelor de irigare, întreținerea și amenajarea locurilor de joacă pentru copii și a canisitelor și refacerea spațiilor verzi în urma intervențiilor edilitare – gospodărești. Practic aleșii au avut patru opțiuni : gestiune directă sau indirecă în baza ordonanțelor 71 și 51, negociere directă adică gestiune delegată și gestiune indirectă prin licitație,pentru a decide modul în care vor fi gestionate sectoarele din Timișoara exceptând centrul.

Nervos că aleșii PSD au ezitat să voteze, primarul Nicolae Robu a amenințat că „e cazul să facem alegeri. Asumați alegeri anticipate, sunteți în postura de boicotori ai Timișoarei.


Vă asumați această postură”. Consilierul independent Adrian Orza spus că „eu unul sunt pentru licitație așa cum am fost și anii trecuți. Nu are rost să mai inflamați spiritele pentru proiectul ăsta de hotârâre. Primăria tot poate ține licitația. Nu vă mai certați că e absurd. Parcurile nu sunt beton, sunt vii. Dacă nu se fac lucrări la parcuri, se duc naibii”.

Primarul Nicolae Robu a avut o răbufnire și a acuzat din nou că „PSD a transferat o auditoare la Curtea de Conturi Timiș special cu misiunea de a găsi nereguli primăriei”. Vă reamintim că în baza neregulilor constatate de auditorii Curţii de Conturi, DNA a început o anchetă legată de contractele pentru întreţinerea spaţiilor verzi care au ajuns la firme apropiate PNL. La câteva minute distanță primarul s-a plâns că ” am fost mereu sabotat, ați semănat vânt și veți culege furtună”. Consilierul PSD Alfred Simonis a comentat că ” dacă se vor face alegeri la Consiliul Local Timişoara, PNL va avea doi consilieri aferenți scorului de la europarlamentare”. 15 din cei 16 consilieri prezenți în sală au votat pro licitației. Amenințător, primarul a cerut la final un listing cu voturile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.