Declarație explozivă a consilierului PSD, Radu Țoancă, la PRESSALERT LIVE: „La PSD...

Declarație explozivă a consilierului PSD, Radu Țoancă, la PRESSALERT LIVE: „La PSD vor trece doi oameni”. Ce spune Adrian Orza despre schimbarea viceprimarului Stoia VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

orza3

Consilierul local PSD Radu Țoancă, alături de consilierul local, fost PNȚCD, Adrian Orza au fost invitați La emisiunea PRESSALERT LIVE din această seară. Țoancă a anunțat, în premieră, că balanța puterii se va echilibra în consiliul local, prin venirea a doi consilieri spre PSD. „Eu am informații, dar nu pot decât să vă spun că alți doi colegi dintr-o anumită zonă vor trece în altă zonă. Sunt oameni care vor veni spre PSD”.

Întrebat dacă se bazează pe votul lui Orza de acum încolo în consiliul local, Țoancă a răspuns că „da, întotdeauna ne-am bazat. Grupul consilierilor locali nu este numai de la PSD. Este un coleg care a venit de la PPDD, sunt cei trei, foști colegi de la PNȚCD. Ceilalți doi vor vota alături de spiritul angajamentului pe care noi l-am avut în vară, împreună cu defunctul PNȚCD și cu defunctul PPDD, am avut un program când s-a încercat schimbarea lui Dan Diaconu din funcție. Noi am semnat un protocol în care am semnat niște priorități. Acele tipuri de priorități noi încercăm să le urmărim și cred că domnul Orza va fi alături de aceste principii, iar multe dintre ele vin din zona creștin-democrată. Pe proiecte, la ora actuală PSD și PC se bazează pe voturile celor trei membri foști PNȚCD.  La ora actuală este 13 la 13, pe Orza îl lăsăm deoparte pentru că domnul Orza a spus foarte clar, atunci în momentul scandalului de acum trei luni, că nu se va băga la schimbarea niciunui viceprimar. A spus că nu se bagă nici să îl schimbe pe Diaconu și nici pe Stoia”.

Adrian Orza susține că nu îl interesează funcția de viceprimar și că își menține poziția de independent.


„Există voturile legate de proiecte, care sunt pur administrative, tehnice. Eu am avut cu bugetul, am făcut o pledoarie cu bugetul. Au fost lucruri la care am votat pentru și la care am votat împotrivă. Eu în momentul de față mă consider în opoziție pentru că nu am semnat niciun fel de protocol cu nimeni de la putere. Eu am candidat împotriva lui Robu. Rolul meu de independent se potrivește de minune”.

În ceea ce privește noua majoritate formată la nivelul consiliului local și schimbarea viceprimarului PSD, Traian Stoia, din funcție, Orza nu a exclus ca la un moment dat să voteze în acest sens. „Mai este un tip de vot la schimbarea majorității. Majoritățiile se transpun în conceptul universal politic pentru schimbarea lui Stoia. Momentan nu am votat, s-ar putea la un moment dat să o fac. Pe mine nu mă interesează personal funcția de viceprimar. S-ar putea să tenteze pe alții care vor debloca această cheie de 13 la 13, ar putea să devină alții numărul 14. Dar ar fi important să vedem cum o schimbare de viceprimar să provoace o deblocare teoretică. Niciodată nu a venit PSD la mine să îmi spună că vrea votul meu, dar cred că e important să te bazezi pe orice vot din CLT”, a spus Orza.  Ca să încheie discuția, Țoancă a afirmat la PERSSALERT LIVE că „la PSD vor trece doi oameni și că dacă scorul rămâne 13 la 13, plus Adrian Orza, va trebui să coabităm doi ani de acum încolo cu cei doi viceprimari”.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.