Cine este vinovat pentru licitaţiile întârziate din Timişoara. Vezi inventarul sectoarelor rămase...

Cine este vinovat pentru licitaţiile întârziate din Timişoara. Vezi inventarul sectoarelor rămase descoperite VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PSD Timișoara, deputatul Sorin Grindeanu l-a acuzat, în această seară, la PRESSALERT LIVE, pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, că nu a administrat corespunzător licitațiile în ceea ce privește spațiile verzi și că în acest moment există mai multe probleme grave în ceea ce privește orașul.

„Fiind final de campanie, ma așteptam ca domnul Robu să lămurească niște semne de întrebare legate de activitățile Primăriei Timișoara și de data aceasta, din ce am citit în presă, sunt fapte comise strict în administrația sa. Curtea de Conturi spune în acel raport că, până în acest moment, s-au realizat prejudicii majore în ceea ce însemnă banul public pe domeniul spațiilor verzi. Dincolo de aceste semne de întrebare pe care instituțiile statului le vor înlătura sau le vor transforma în acuze directe, există o mare problemă în momentul acesta în ceea ce privește orașul”, a spus Grindeanu, referindu-se la refuzul lui Nicolae Robu de a participa la dezbaterea de la PRESSALERT LIVE.

Deputatul PSD a explicat la PRESSALERT LIVE că de două luni de zile nu există niciun contract legat de gestiunea spațiilor verzi și că nu există operatori pe serviciul de ecarisaj sau pe ceea ce înseamnă dezinsecție.


„Cel mai grav lucru este că de la începutul lunii septembrie nu există contracte pe ceea ce înseamnă gestiunea spațiilor verzi. În septembrie 2013 s-au făcut acele licitații ca să se termine în septembrie anul acesta. Dacă s-au terminat trebuiau să înceapă procedurile din luna aprilie sau din mai, astfel încât anul acesta să se intre cu noi operatori rezultați din aceste licitații. Astea țin de administrație, de executiv. Nu există operatori în acest moment pe spații verzi. Nu există operatori în acest moment în Timișoara pe ceea ce înseamnă dezinsecție. Nu exsită operatori pe serviciul de ecarisaj, în schimb avem o stație de filtrare a aerului care a costat 200.000 de euro aproape care a fost inaugurată cu un mare tam tam”, a susţinut Grindeanu.

În ceea ce privește una dintre cele mai profitabile direcții ale Primăriei Timișoara, deputatul Sorin Grindeanu spune că lipsa de interes a conducerii instituției se va reflecta și în bugetul administrației. Deputatul l-a acuzat pe Robu că Direcţia de Patrimoniu a fost de mai multe ori reorganizată pentru a-i lua viceprimarului Traian Stoia din atribuţii. „Cel puțin acea parte din direcția de patrimoniu, care se ocupă cu veniturile – vorbim de milioane de euro pe an – este acum în aer. Cine o coordonează? E în aer. Nu mai e la nimeni. Și asta se întâmplă de luni bune. Asta înseamnă o pierdere la bugetul local”, a acuzat pesedistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.