„Detectivii” Universității de Vest în acțiune. Ce au pățit studenții care au...

„Detectivii” Universității de Vest în acțiune. Ce au pățit studenții care au fost prinși încercând să-și vândă locurile în cămin

1
DISTRIBUIȚI

10620600_764438013623654_8478119408315381985_n

„Vând loc de fată în cămin UVT Timișoara, în Complexul Studențesc. Preț 300 de euro, negociabil” – cam așa sună unul din zecile de anunțuri cu ajutorul cărora studenții își fac bani de buzunar la începutul anului universitar. Nu au avut noroc, pentru că „echipa de detectivi” din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a mobilizat și i-a prins pe micii afaceriști care au rămas și fără bani, dar și fără loc în cămin.

La începutul fiecărui an universitar, Facebook-ul, paginile de mica publicitate, dar și gardurile din Complexul Studențesc sunt pline de anunțuri prin care tinerii își vând locurile de cazare. Anul acesta, mai mulți membrii ai Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) au strâns toate aceste anunțuri și i-au sancționat pe afaceriști.


„A fost o adevărată muncă de detectiv. Am strâns anunțurile și am sunat pe motiv că vrem să cumpărăm locurile respective. După ce i-am identificat pe studenți am mers la conducerea facultății, am prezentat situația, fapt pentru care cei implicați au fost sancționați”, ne-a explicat Vlad Cherecheș, președintele OSUT.

Nu a fost o muncă ușoară, deoarece nu toți studenții și-au postat numele complet, astfel că membrii OSUT s-au pus pe investigat. „Unii nu aveau numele de familie notat. Scria doar prenumele, căminul sau camera. Ne-am uitat pe liste și i-am căutat pe cei cu prenumele respectiv, iar astfel am aflat căminul, etajul și camera. Pe Facebook a fost mai simplu, pentru că avem numele complet”, a mai explicat Vlad.

După toată această muncă au fost identificați 10 studenți din cadrul UVT care au încercat să își vândă locurile de cămin. Ca pedeapsă, conducerea universității le-a luat dreptul de cazare, astfel că au rămas fără loc și au fost nevoiți să înapoieze banii. Unii dintre ei au fost anunțați, iar alții s-au trezit cu hârtia în față în momentul în care au mers să se cazeze.

Vlad Cherecheș ne-a mai spus că acest demers se face de doi ani de zile și mereu sunt postate afișe prin care se aduce la cunoștință faptul că aceste afaceri sunt ilegale. „Sunt studenți care nu primesc loc la cămin și nu au bani de chirie, iar cei care primesc, vând locul. Nu este corect, fapt pentru care noi am repartizat locurile respective. Știm că nu sunt suficiente locuri de cazare și din cauza acestui lucru noi vrem să le distribuim corect și transparent”, a mai spus Cherecheș. Cele 10 locuri au fost redistribuite altor studenți, iar din totalul cererilor depuse prin care s-a solicitat cazarea în căminele UVT, 62.18% au fost soluționate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.