DEZINFORMARE Deşi Primăria Timişoara nu a decontat niciun leu pentru spitalul de...

DEZINFORMARE Deşi Primăria Timişoara nu a decontat niciun leu pentru spitalul de copii, Nicolae Robu se plânge că nu a primit bani

0
DISTRIBUIȚI

robu (8)

Primarul Nicolae Robu susţine în continuare că municipalitatea din Timişoara nu a primit bani pentru construcţia noii aripi a spitalului de copii. Deşi directorul de la „Louis Ţurcanu” a confirmat că banii sunt disponibili, la fel ca şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş, primarul spune din nou că nu primeşte niciun leu şi că el nu crede. Mizând pe faptul că procedura de decontare a banilor nu este cunoscută, primarul s-a plâns din nou că banii nu sunt în conturile DSP. De fapt, constructorul are obligaţia a trimite facturile către primărie, care mai departe le dă la DSP şi mai apoi acestea sunt trimise la Bucureşti, după care banii ajung în conturile DSP şi mai apoi la primărie.

Robu a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că „vreau să fac o clarificare. Probabil pentru că suntem în campanie electorală, posibil şi în alte condiţii, datorită felului de a fi al unora, mai nou constat tot felul de asumări de merite şi voi fi de data acesta cât se poate de concret.


Săptămâna trecută a fost o conferinţă de presă prilejuită de vizita ministrului Sănătăţii în Timişoara. Nu ştiu exact ce s-a spus la acea vizită, dar am văzut nişte declaraţii ale domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Timş Titu Bojin şi apoi declaraţii printr-un talk show. (…) Eu spun că nu s-au dat bani. Mereu cer ca cei de la PSD să prezinte un ordin de plată, dar nu au, nici măcar pentru un leu. Sumele virate efectiv de guvernul Ponta sunt zero lei. De aici şi până la a merge să mai şi pretinzi că banii altora şi munca altor îţi aparţin, se întrec toate limitele. (…) Eu am cerut ca guverul să se angajeze cu peste 50% din valoare invesiţiei. Cei precum preşedintele CJT Titu Bojin şi precum colegii lui de la PSD care subestimează inteligenţa timişorenilor e timpul să plătească. Noi am făcut plăţile pentru ca firma să poată face operaţiuni”. Edilul susţine că, mai nou, la faţa locului a apărut şi o fundaţie care trebuie demolată şi de care nu se ştia. La finalul intervenţiei, Robu a admis că primăria nu a trimis niciun decont către DSP Timiş, dar spune că anul acesta pentru spital vor fi cheltuiţi nu mai puţin de şapte milioane de lei. De fapt, supărarea primarului se leagă de faptul că cele trei milioane decontate până acum au venit din conturile primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.