Suma DERIZORIE plătită de PNL Timiş pentru sediul ultracentral, dezvăluită la PRESSALERT...

Suma DERIZORIE plătită de PNL Timiş pentru sediul ultracentral, dezvăluită la PRESSALERT LIVE VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Legat de scandalul cu sediul PSD, Nicolae Robu a declarat acum trei zile că Titu Bojin și Traian Stoia au încercat să ia din „avuția municipiului Timișoara” o clădire cu 100.000 de euro și că nu va ajunge la un preț mai mic câte vreme va deține funcția de primar al Timișoarei. „Să nu uităm că Titu Bojin și Traian Stoia sunt oamenii care au făcut o tentativă de a lua din avuția municipiului Timișoara o clădire cu 100.000 de euro. Ulterior au făcut declarații publice că nu va ajunge cum vreau eu. Inclusiv pin vocea domnului senator Ilie Sârbu. Câtă vreme sunt eu primar acea clădire nu va ajunge la PSD la un preț mai mic”, a spus Nicolae Robu în 27 octombrie 2014.

Comentând această declaraţie a primarului  Sorin Grindeanu a mărturisit în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE că sediul PNL Timiş din Piața Unirii nu a costat nici 400 de euro și că odată cu descinderea instituțiilor statului în Primăria Timișoara s-a deschis „Cutia Pandorei”.


„ Domnul primar are o preocupare legată de clădirea unde are sediu PSD. Noi dorim să se păstreze chestiuniile legale. Știți cât a costat sediul PNL-ului din Piața Unirii? 337 de euro. Când au cumpărat nu era altă legislație. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2007, eram consilier local. Să mă contrazică domnul Robu”, a spus Grindeanu. Acesta a recunoscut că de hotărârea adoptatî prin care PNL şi-a cumpărat sediul i-a amintit un fost coleg de consiliu local.

3 COMENTARII

  1. Asta te roade Sorine acum? Pai daca erai consilier local, te ai opus atunci sa nu se vanda sediul acela la suma de nimic? Vii acum si faci gargara pt ca voi la psd nu ati beneficiat de acele vremuri si acum, dupa investitiile megalomanice in campania lui Monta, de unde bani sa iei acoperis deasupra capului tau si a lu tata socru si a camarilei disperate ca ramane fara ciolan?
    700 mii coco? Cam cat ati bagat in buzunarele tipografiilor, postasilor, primarilor, ceatenilor care stau la birt si primesc de baut prin sate de la agentii erectorali rosii…
    Dar de fapt care e faza aici, duminica sunt alegeri pt primarie si va e frica de Robu? Iar! Obsesie Sorinele!!! Esti mai otravit de putere decat Firea cand scuipa venin live la tv in emisiunile platite de promovare electorala!
    NICIOADATA PSD IN TIMISOARA! Mai bine te muti inapoi la tine in Caras, acolo ai sanse sa fi primar in vreo comuna maricica.

  2. Spatii ultracentrale, pentru care, in mod normal, ar trebui platite sute de mii de euro, au fost achizitionate cu sume derizorii, de cateva sute de mii de lei vechi. Aproape toate filialele judetene ale partidelor si-au cumparat sedii in Timisoara la preturi de nimic. Spatii ultracentrale, pentru care, in mod normal, ar trebui platite sute de mii de euro, au fost achizitionate cu sume derizorii, de cateva sute de mii de lei vechi.

    Cumpararea acestor cladiri a fost facilitata de fostul presedinte al Romaniei, ION ILIESCU, (REPET: ION I LI ES CU ! ) care, in ultimul sau an petrecut la Palatul Cotroceni, a promulgat o lege, 90 / 2003, care permite partidelor politice sa-si cumpere sediile la pret de inventar.

    Partidul National Taranesc Crestin Democrat, condus chiar de primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a pus mana pe un spatiu din buricul Timisoarei, mai exact in Piata Libertatii. PNTCD-ul isi desfasoara activitatea pe 375 de metri patrati. In urma cu doi ani, pretul de achizitie al imobilului a fost cu putin peste un milion de lei. Azi, cladirea este evaluata la peste 350.000 de euro. Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania a cumparat parterul unei vile, aflate tot in centrul Timisoarei, pentru care a platit putin peste 200.000 de lei, iar acum il poate vinde oricand, spun specialistii imobiliari, cu o suma care ajunge la 80.000 de euro.
    Subalternii tribunului Vadim Tudor nu s-au lasat mai prejos si si-au cumparat doua spatii. Unul, cum era de asteptat, la doi pasi de Piata Operei si un altul, intr-o zona marginasa a urbei de pe Bega. Sediul central al filialei Timis a PRM, care are 115 metri patrati, a fost achizitionat cu 356.328 de lei, iar al doilea cu 193.087 lei, tot vechi. Nici partidele membre ale Aliantei DA nu stau rau la capitolul sedii de filiale.

    Partidul National Liberal detine parterul si subsolul unei cladiri istorice din Piata Unirii, care are o suprafata de 408 metri patrati. Suma platitia pentru cumpararea acesteia a fost de doar 551.224 de lei. Cealalta jumatate a Aliantei are tot un sediu central, dar, spre deosebire de celelalte partide, a platit o suma mult mai mare pentru a-l achizitiona, in jur de 600 de milioane de lei vechi.

    Unul dintre cele mai importante, PSD-ul, este printre putinele care nu are un sediu propriu. Nu pentru ca nu ar fi bani sa il cumpere, ci pentru ca este revendicat. Acum, PSD-istii se judeca cu cel care pretinde a fi mostenitorul fostului proprietar si e pe cale sa castige procesul.

    „Noi ne judecam. S-au pierdut cateva infatisari, dar mai este pana sa il putem cumpara. Nu stiu cat vom plati pentru sediul nostru. Exista o lege care ne permite sa cumparam la un pret de inventar”, ne-a declarat Sorin Grindeanu, presedintele executiv al PSD Timis. Se pare ca fostul partid de guvernamant va plati pe spatiul ultracentral putin peste 10 milioane de lei, cu toate ca expertii imobiliari spun ca pentru acea cladire, in mod normal, ar trebui sa se plateasca in jur de 500.000 de euro.

    Legea promulgata de Ion Iliescu face un mare serviciu partidelor, dar pagubeste bugetele consiliilor locale cu milioane de euro. Adrian Orza, unul dintre viceprimarii Timisoarei, spune ca, din punctul sau de vedere, aceasta lege nu ar fi trebuit sa apara, cu toate ca si partidul din care face parte, PNTCD, a beneficiat de ea. „Acea lege nu trebuia sa apara, pentru ca, in acest fel, o serie de cladiri istorice, dupa zece ani de la achizitionare, pot fi introduse in circuitul imobiliar. Partidele puteau sa ramana, ca si pana acum, chiriase in sediile repartizate de administratia locala. Noi nu ne putem opune acestor vanzari, iar referatele pe care le intocmim sunt pur formale, intrucat consiliul local trebuie sa avizeze proiectele de acest fel”, ne-a declarat Orza, care este si sef al Comisiei de vanzare a spatiilor comerciale din oras.

    ARTICOL SEMNAT DE…….. CULMEA (Lucian Ursuletu)

    http://www.gandul.info/stiri/sediile-partidelor-din-timisoara-cumparate-cu-cateva-sute-de-mii-de-lei-vechi-259865

    Hai pa!

  3. Ma ingrozesc cum isi dau arama pe fata alesii. Cind e vorba sa se voteze o masura care profita altuia dar tot din tagma lor voteaza cu doua maini fie ca masura este legala sau nu ori masura este oportuna sau nu. Singurul moment cind spun adevarul este acela cind cel favorizat nu le intoarce serviciul legal sau nu, oportun sau nu.
    De ce nu ai vorbit atunci domnule Grindeanu ? Acum esti zmeu , atunci erai mata.
    Rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.