Diplomatic Art, un proiect inedit la Timișoara. Ce evenimente programează

Diplomatic Art, un proiect inedit la Timișoara. Ce evenimente programează

1
DISTRIBUIȚI

diplomatic art

Vineri seara, de la ora 19.00, la Galeria Jecza va avea loc vernisajul expoziţiei „VIS – (L)A – VIS”, înscrisă în seria celor opt evenimente din ediţia pilot a proiectului DIPLOMATIC ART 2014.

Este vorba de un inedit eveniment cultural, care îşi propune să promoveze şi să prezinte creaţia artiştilor vizuali contemporani din ţări reprezentate prin consulate generale sau onorifice la Timişoara.


În cadrul proiectului expun artişti din Austria, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Estonia, Franţa, Germania, India, Macedonia, Moldova, Olanda, Peru, Serbia, Spania, Suedia, Tunisia şi Ungaria, participanţii fiind născuţi în ţara pe care o reprezintă şi deţinând cetăţenia acesteia. După primele două expoziţii, care au prezentat lucrări ale unor artişti francezi şi bulgari, cea de-a treia expoziţie a acestui proiect, o serie de fotocollage, aduce în atenţia publicului lucrări semnate de artiştii Bea Gschwend şi Elisabeth Ochsenfeld din Germania.

Diplomatic Art, proiect conceput de Ciprian Chirileanu, leagă lumi, artişti şi gânduri într-un spaţiu comun, al interculturalităţii, scopul mărturisit fiind acela de a contribui la calitatea Timişoarei de oraş cosmopolit, în perspectiva obţinerii titulaturii de capitală europeană în anul 2021. Vernisajul va fi completat de un moment muzical de jazz cu Mirela Iacob (voce) şi Teodor Pop (pian), cu covrigi şi un pahar de vin, lângă bancul de lucru al lui Peter Jecza, care, în 16 octombrie, ar fi împlinit 75 de ani.

Următoarele vernisaje sunt programate pe 3 noiembrie, la Galeria Primăriei Timișoara, și pe 13 noiembrie, la Galeria Helios, cu alte evenimente anunțate pentru luna decembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.