Discuţii interminabile la CLT pe tema Horticultura. Cum s-au certat primarul Nicolae...

Discuţii interminabile la CLT pe tema Horticultura. Cum s-au certat primarul Nicolae Robu, viceprimarul Traian Stoia şi şeful Horticultura

1
DISTRIBUIȚI

plen-consiliu-local

Retragerea HCL-ului prin care îngrijirea spaţiilor verzi de către Horticultura este atribuită direct către companie a fost supusă la vot în plen, după ce primăria a fost atenţionată de prefectul Eugen Dogariu că actul nu este legal.

Primarul Nicolae Robu a spus că „juriştii din primărie afirmă că este legal să atribuim şi noi am făcut asta numai pe perioadă limitată, am făcut asta către operatorul primăriei, Horticultura. Este posibil să nu fi căutat cea mai bună încadrare din punct de vedere juridic. Pe lege este posibilă o astfel de atribuire. Domnul Dărgilă mi-a adus un răspuns pe care l-a primit de la Ministerul Dezvoltării. Amenjarea întreţinerea şi a parcurilor constituie una din activităţile gospodăreşti specifice serviciilor de administrare a domeniului public şi local”.

Primarul a mai spus că „putem pe OG 34 să atribuim pe caz de forţă majoră, se poate acorda pe o perioadă de maxim patru luni serviciul de întreţinere a domeniului public către operatorul municipalităţii.


Ordonanţa 71 permite ca gestionarea pe termen lung a spaţiilor verzi să fie atribuită operatorului municipalităţii”. (…) Practic, actul spune că Horticultura nu are nevoie de licenţă pentru a primi contractul fără licitaţie.

Consilierul PSD Dan Idolu a dorit să ştie dacă ANRMAP a fost solicitată pentru a oferi un punct de vedere, iar răspunsul a fost nu. Radu Ţoancă a atenţionat că dacă nu se retrage hotârârea se va ajunge la un proces cu prefectura.

„Dacă am anula acel HCL Horticultura nu ar mai avea de lucru nici măcar în centru”, a spus primarul Nicolae Robu.
Viceprimarul Traian Stoia a spus că „e nevoie ca Horticultura să fie ajutată cu contracte, dar atât timp cât se doreşte impunerea unor preţuri rezultate dintr-o licitaţie urmărită cu mai multă sau mai puţină atenţie… Dacă avem pretenţia ca Horticultura să poată monta bănci cu 15 lei şi trandafiri cu 3 lei şi să îşi pună la profit 0.3 %. Există legislaţie şi cu preţurile”.

Andrei Drăgilă a venit la microfon şi a cerut o negocierea preţurilor spunând că trăieşte într-o societate democratică şi are acest drept, menţionând că nu ţine cont de nicio putere politică.

Nervos, primarul Nicolae Robu i-a spus că nu este legal ca preţurile să fie majorate fără o licitaţie şi că atribuirea directă se poate face numai la preţurile de la licitaţie.

Primarul a cerut obsesiv păstrarea acelui HCL fără semnarea de contracte pe alte sectoare. Astfel, acestea ar rămâne neacoperite.

Consilierul PSD Alfred Simonis l-a acuzat primarul Nicolae Robu de dezinformare pe tema Horticultura şi a cerut ca proiectul să fie retras conform solicitării prefectului, menţionând că discuţiile cu Curtea de Conturi nu trebuie purtate prin terţi. Viceprimarul Dan Diaconu a spus că licitaţia nu a avut loc la timp din cauza informării de la Curtea de Conturi. După o oră de discuţii s-a decis amânarea discutării punctului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.