Doi aleși locali din vestul țării, găsiți incompatibili de Agenția Națională de...

Doi aleși locali din vestul țării, găsiți incompatibili de Agenția Națională de Integritate

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 12 foști sau actuali aleși locali (doi primari, doi viceprimari, un consilier județean, un fost consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local), ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr.


161/2003. Doi dintre ei au activat sau activează în primării Arad și Caraș-Severin.

Ioan Vesa, primar al comunei Brazii din județul Arad și fost viceprimar în mandatul 2008 – 2012 a fost găsit în stare de incompatibilitate de către ANI, întrucât, în perioada 20 iunie 2008 – 25 martie 2014, a deținut, simultan cu funcția de viceprimar / primar, și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul „Vesa Ioan” Întreprindere Individuală.

Petru Albai, fost consilier local în Caransebeș în perioada 2008 – 2012, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului , societatea comercială în cadrul căreia a deținut funcția de administrator a încheiat un contract de prestări servicii cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (instituție aflată în subordinea Consiliului Local al Mun. Caransebeș).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.