După ce a dat la schimb un teren pe care nu îl...

După ce a dat la schimb un teren pe care nu îl deținea pentru a demola „acvariul” din centru, primarul Timișoarei acuză guvernul de boicot

2
DISTRIBUIȚI

robu acvariu

Primarul Nicolae Robu are planuri mari legate de finalizarea tranzacției cu terenuri de un milion de euro făcută de municipalitate pentru demolarea „acvariului”din centrul orașului și pentru recuperarea subpasajului rutier de la Piața Victoriei.

La ultimul plen al CLT, consilierii au aprobat trecerea din patrimoniul național în cel local a unui teren situat pe strada Borzești. Vă reamintim că afacerea perfectată cu proprietarii „acvariului” a avut la bază cedarea a trei terenuri de către municipalitate.


Este vorba despre terenuri situate în Piața 700 și pe străzile Bogdănești și Borzești. Ei bine, ultimul teren nu făcea parte din patrimoniul municipalității, astfel că tranzacția nu a fost complet finalizată.

Întrebat dacă vrea să facă un schimb cu proprietarii fostului Acvariu pentru a primi noul teren de pe Borzești care a intrat în posesia municipalității, pentru a nu mai aștepta eliberarea celui nou de la București, Robu a spus că „voi încerca să văd cum putem închide acest subiect. Iată guvernul nici atât nu face un gest formal să treacă în proprietatea orașului terenurile de pe cele două liste pe care le-am cerut acum doi ani. Legea prevede ca o hotărâre de guvern să se genereze în acest sens. Putem presupune că cineva face un boicot, nu putem suspecta că există interesuri imobiliare câtă vreme terenurile acelea cu mine ca primar nimeni nu ar pune mâna pe ele”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.