Edilul Nicolae Robu vrea demolarea clădirilor de peste drum de primărie, în...

Edilul Nicolae Robu vrea demolarea clădirilor de peste drum de primărie, în vreme ce municipalitatea are probleme cu spaţiile pentru şcoli. Ce soluţie de negociere a găsit viceprimarul Traian Stoia pentru a cumpăra Colegiul Bănăţean

3
DISTRIBUIȚI

colegiu_banatean

Clădirile școlilor din Timișoara continuă să fie o problemă pentru municipalitatea timișoreană, asta chiar dacă recent primarul Nicolae Robu a semnat actele prin care fostul Liceul de Arte și clădirea inspectoratului școlar vor fi declasificate și demolate.

Viceprimarul Traian Stoia a declarat vineri că „una dintre problemele cu care se confruntă municipalitatea este faptul că nu suntem proprietari pe toate unităţile şcolare şi spitaliceşti.


E vorba de Colegiul Bănăţean cu care primăria prin comisia de negocieri cu terţi a încercat de doi ani de zile să negocieze şi să închidă negocierile pentru achiziţionarea clădirilor care ţin de Colegiul Bănăţean. Acum căutând altceva am găsit o avere administrată de comitetul şcolar de la clădirea respectivă în anii 44 – 50. E vorba de o suprafaţă clădită de 520 de mp aripă a Liceului Sârbesc. Clădirea a fost lovită la bombardamentele din Război. În ’48, clădirea era bomardată, statul a refăcut clădirea pe banii publici. Noi trebuie ca în cadrul negocierilor cu Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame să atragem atenţia că una din clădiri este 50 – 60% refăcută de statul român şi a intrat în posesia lor ca proprietate. Există şi un material care arată cum erau gestionate şcolile în perioada aceea. Urmează să ne facem o strategia în cadrul negocierilor viitoare în care să putem solicita reduceri ale preţului total”, a concluzionat viceprimarul Stoia.

3 COMENTARII

  1. Ar fi o solutie simpla sa se mai obtina un spatiu pentru scoli si anume ca Primaria sa „retrocedeze” cladirea centrala in care functioneaza inapoi scolii, intrucat acea cladire a apartinut Liceului Comercial, asadar Primaria sa-si caute sediu si sa nu mai abuzeze de un spatiu care nu-i apartine! Apoi, sa lupte pentru recuperarea pe cale juridica a tuturor cladirilor care au fost „retrocedate” dubios, in baza unor documente false, inainte de a se grabi sa-i imbogateasca pe „proprietarii” actuali din bani publici!

  2. Eu propun sa se doneze Colegiul Banatean fratilor Cristesti, apoi primaria sa cumpere cladirea de la ei la un pret de 3 ori mai mare.
    Sa se aplice metoda Optica. Nea Stoia stie…

  3. SE VA FACE , SE VA LUA IN CALCUL , ETC . DAR FACETI CEVA PENTRU BANII MULTI CU CARE NOI VA PLATIM. GESTIONATI MAI BINE CE AVETI IN PROPRIETATE SI APOI INCERCATI RECUPERAREA ALTOR SPATII. MACAR TIGANII AU RENOVAT CLADIRILE LUATE CUM AU FOST LUATE , PENTRU CA ALTFEL DACA RAMANEAU LA ADMINISTRATIA LOCALA AR FI ARATAT CA NISTE RUINE. LICEUL ELECTROMOTOR ESTE UTILIZAT LA 40 % DIN POSIBILITATILE DE OCUPARE A SPATIILOR , MIU LA FEL SI EXEMPLELE POT CONTINUA. DAR PROBABIL INTERESELE SI ORGOLILE SUNT MAI MARI. RUSINE .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.