O tânără și-a revenit MIRACULOS din comă, după ce a plonjat cu...

O tânără și-a revenit MIRACULOS din comă, după ce a plonjat cu mașina în Bega. Cum vrea Roxana să-i ajute pe pacienții care se zbat între viață și moarte

17
DISTRIBUIȚI

roxana patru

O tânără de 35 de ani a reușit să-i uimească pe medicii de la Spitalul Județean Timișoara. Deși toată lumea îi dădea șanse minime de supraviețuire, după ce a stat nouă zile în comă, Roxana a deschis ochii. După zece luni de la incidentul care i-a schimbat viața, tânăra vrea să înființeze o asociație prin intermediul căreia își dorește să vină în sprijinul pacienților care se zbat între viață și moarte în secțiile de anestezie și terapie intensivă din întreaga țară.

Într-o clipă de neatenție, Roxana a ajuns cu mașina, în luna ianuarie a acestui an, în Bega.


Persoana care se afla pe scaunul din dreapta a reușit să iasă singură din apă, însă Roxana a rămas captivă în mașină, sub ape, minute în șir, iar când a fost scoasă, inima nu-i mai bătea. Totuși, după ce a fost resuscitată timp de 20 de minute, ca prin minune, tânăra a fost smulsă din ghearele morții. Roxana a ajuns la Spitalul Județean Timișoara unde, în cele nouă zile cât a fost în comă în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, un „plămân artificial” a ajutat-o să respire.

„A stat 50 de minute în apă, în stop cardiac. Nimeni nu i-a dat nicio șansă și acum este întreagă și recuperată sută la sută. Noi, medicii, avem șansa de a fi părtași la minuni divine”, spune medicul Dorel Săndesc, fost șef al secției ATI din cadrul Spitalului Județean Timișoara, care în prezent este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Tânăra care și-a revenit în mod miraculos a fost invitată, săptămâna trecută, pe scena Filarmonicii Banatul pentru a-i oferi ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, o medalie de onoare din partea medicilor ATI-ști din întreaga țară. Roxana ne-a spus că, după acel incident, privește viața cu alți ochi. „Prețuiesc mai mult viața, sunt mai atentă la lucrurile mărunte. În continuare, îmi doresc să-i ajut pe cei care sunt în situația în care am fost eu și de aceea doresc să înființez o asociație pentru pacienții critici din spitale”, ne-a povestit Roxana Pătru.

17 COMENTARII

  • N-are dumnezeu nicio treaba aici. Totul tine de natura omului! Ea a vrut sa traiasca si a reusit. Bravo!

 1. miracol, minuni divine … eu zic ca degeaba se baga bani in spitale, mai bine s-ar duce toti pacientii la biserica… sa dam toti banii preotilor .

 2. Cu o floare nu se face primavara! Citi au murit pina acum si puteau sa mai traiasca? Numai cei care s-au lovit de aceste lucruri , cunosc adevarul! Cel din foto, este Dr . Bendeac! Unul din medicii de la ATI, care are respect fata de oameni! Parerea mea personala!

 3. ,,pentru a-i oferi ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, o medalie de onoare din partea medicilor ATI-ști din întreaga țară. ” ??? Medalie de onoare ,pentru ce??????? care-i legatura
  ? de ce aceasta tanara trebuie sa-i ofere o medalie unuia ? astia si dramele le politizeaza !!!!!! este incredibil !!!!!!!!

  • Cam multe si ciudate lucruri in ultimul timp , intre Spitalul Judetean si Ministerul Sanatatii: Sandesc, mare cercetator, sef ATI, facut secretar de stat, asa dintr-o data? Barsasteanu, senator? Cu cit s-a sponsorizat PSD-ul , pe spinarea bolnavilor?

 4. Mergi in fiecare dumineca l-a biserica, aprinde o luminare si-i
  multumeste lui DUMNEZEU, el tia mai dat o sansa.

  aceiasi sugestie si din partea mea

 5. Apropo! O intrebare! Tinara nu-i psiholog? Nici nu ma mir, ca a fost invitata sa ofere medalia! De ce nu au chemat o babuta sau un biet taran ? La o 100 lei pensie, nu-i va salva nimeni!

 6. Nu fiti rai, au ajutat- o Medicii ,natura umana are resurse si bunului Dumnezeu , Intrebarea este de ce a primit medalie ministru un stomata log obscur …. Fara nici o contribute la caz ul acesta …..

 7. daca accidentul se intimpla in luna august, cind apa era calda, finalul ar fi fost diferit. exista multe cazuri de persoane care au supravietuit dupa ce s-au „inecat” in apa rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.