EXCLUSIV DNA a descins la Primăria Timişoara. Vezi ce caută anchetatorii UPDATE...

EXCLUSIV DNA a descins la Primăria Timişoara. Vezi ce caută anchetatorii UPDATE 2 Explicația fostului primar, Gheorghe Ciuhandu FOTO și VIDEO

9
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIA TIMISOARA_resize (1)

DNA a descins, în urmă cu puţin timp, la Primăria Timişoara, o echipă formată din procurori şi poliţişti intrând în cabinetul primarului Nicolae Robu. Surse apropiate edilului şef au declarat pentru PRESSALERT.ro că anchetatorii au solicitat documente legate de modul în care municipalitatea a finanţat echipa de fotbal Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu.

Finanțarea echipei Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu de către Primăria Timișoara şi Consiliul Judeţean Timiş a fost declarată ilegală în urma unui control al Curţii de Conturi, finalizat la sfârşitul anului 2012. În perioada 2008 -2011, primăria a alocat 27, 1 milioane lei, iar consiliul județean 9,95 milioane lei.  Conform contractului, banii trebuiau folosiţi exclusiv pentru activităţile sportive ale echipei de fotbal. Aproape 25 % din banii daţi de municipalitate echipei de fotbal a lui Marian Iancu au ajuns în conturile Finanţelor Publice, în urma executării silite a datoriilor către bugetul de stat, acest lucru reprezentând o încălcare a contractului. De  asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că au fost decontate aceleaşi cheltuieli atât de primărie, cât şi de consiliul judeţean.

În urma unui control s-a stabilit că a fost ilegală şi s-a solicitat luarea măsurilor pentru recuperarea prejudiciului  de 31.669.417,71 lei, reprezentând banii cu care de la bugetul local a fost finanţată SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara&Invest SA a lui Marian Iancu. Primarul Nicolae Robu nu a fost de acord cu decizia și a atacat raportul în instanță considerând că „personal nu sunt implicat în această poveste, încerc să fiu obiectiv. Nu nici avocatul domnului Ciuhandu și nici al domnului Ostaficiuc, dar mi se pare că nu e în regulă. Dacă ceva nu era în regulă, trebuia să fie sesizare de ilegalitate venită de la prefect, oricine ar fi fost. Plus că în fiecare an sunt controale ale Curții de Conturi și trebuia sesizată atunci ilegalitatea. Simt că nu e în regulă”. Tribunalul Timiş a respins acţiunea Primăriei Timişoara împotriva raportului Curţii de Conturi pe motiv  în conformitate cu legile în vigoare “raportate la statutul societăţii – parte în contractul de asociere, acela de societate comercială pe acţiuni, rezultă că  aceasta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a beneficia de sume de la bugetul local, pentru finanţarea programului sportiv, întrucât nu este structură sportivă fără scop patrimonial. În acest context, sunt lipsite de relevanţă apărările formulate de reclamanţi, privitoare la performanţele clubului sportiv şi la beneficiile aduse municipiului prin participarea echipei de fotbal la diverse competiţii”.

Printre cei indicaţi ca fiind vinovaţi în raportul Curţii de Conturi se află fostul primar Gheoghe Ciuhandu şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari.


La scurt timp după ce a apărut raportul Curţii de Conturi, Cojocari a susţinut nervos că „“înseamnă că tot ce am făcut aici (în primărie, n.a) este zero. O să plătească cei doi auditori de la Curtea de Conturi, că ei au greşit, nu eu”. Cojocari nu a putut fi contactat pentru a o oferi o explicație, deoarece este plecat într-o delegație în străinătate.

UPDATE 1 Primarul Nicolae Robu a declarat „întrebaţi DNA. Nu au fost la mine în birou, ci la o instituţie a primăriei pentru a se documenta pentru perioada 2008 – 2011. Eu nu am fost primar, prin urmare nu am ce să vă spun pe acest subiect – relativ la finanţarea fotbalului.  Au cerut documente. Întrebaţi DNA-ul. Vor fi căutate documente în arhivă şi vor fi transmise”.

UPDATE 2 „Au mai fost controale de la Curtea de Conturi şi cred că actele există în primărie. Sunt hotărâri de consiliu care se pot obţine de la secretariatul consiliului local, negocierile au fost duse de consilierii locali, controalele Curţii de Conturi din perioada 2008-2010. Toate acele hotărâri de consiliu au fost votate de către consilieri, nu au fost contestate de prefect. Din punct de vedere al legalităţii şi al oportunităţii nu mai vorbesc, echipa era condiţionată să obţină performanţă, s-a finanţat centrul de juniori şi copii, de unde au promovat toţi fotbaliştii care au promovat la naţională”, a declarat fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu.

9 COMENTARII

  1. cred ca Cojocare so kkt pi iel. sigur pliaca „insotit”. in sfarsit il liaga. o sa vine buzata di fiisa s-ai erunce cheftele cu prastia piste gard la popa sapca. adio gione ni videm piste 10 ani.

    • Am citit asta de 4 ori. De fiecare data am gasit lucruri noi si interesante. Am ras de fiecare data. Multumesc!

  2. „justitia” lui ponta…….!!! ____ MAXIM….!!!! prim-procurorul Parchetului Curtii de Apel Timis, Ion Brasoveanu, considera „legala si temeinica” solutia procurorului Ghimis A. !!!! —– amindoi fac AFIRMATII MINCINOASE in solutiile date in dosar, contrazicind datele din actele oficiale si legea !!!!! —– in timp ce DNA-ul are o activitate de remarcat, procurorul Ghimis Adrian de la Parchetul Curtii de Apel Timis tergiverseaza in mod ilegal dosarul 591/P/2013 cu tot probatoriul depus de mine la dosar !!! favorizeaza infractorii, accepta declaratii false ale notarului Morariu, care contrazic actele eliberate de autoritatile statului !!!!! _____ cum este permis sa existe asemenea procurori…….!!! in dosar se demonstreaza clar falsificarea actelor unei societati comerciale !!! _____ si surpriza: DNA Timis spune ca nu este de competenta lor…!!!! in caz fiind implicat si Registrul Comertului Arad !!!!!

    • mah Puiule, tu ieshti prost?
      ca na-m inteles ninica din cia-i scris icishia. zi ci vrai sa zice.

  3. mai sunt alti procurori in palat care fac jocurile mafiei din Timisoara si au acelasi sef
    procurori care protejeaza coruptii din politie gen: prohab, rafaila, jurca, cazimir, nita, nicoara, popescu, bolbos, menteanu, stiu ei foarte bine ca se intalnesc la mese, la chefuri si stabilesc planul de actiune
    asta-i justitia din Timisoara
    avea dreptate doar in parte o femeie avocat

    • zici de OBI ?
      asa ie, are fimeea perfecta dreptate. ca totz aia enumeratzii or primit (si cumparat moka) de la Cojocare Miutz si Ciuhandu ILEGAL locuinte la L 112/95. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Toate primariile din judet dau bani la echipele de fotbal locale. Sa mearga si peste ei ca mai bine fac ceva constructiv pentru populatia localitatii nu sa strice banii cu toti derbedeii comunei si beticii care se cred mari fotbalisti. Sa joace fotbal pe banii lor nu pe ai contribuabililor. DNA-ule pe ei, pe mama lor!

  5. problema nu ca au primit acele case dar uitati-va ce averi au dobandit in timp si cum procurorii si judecatorii din Timisoara nu fac nimic, mai mult le asigura si protectia si aici ma refer la sefii parchetelor si instantelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.