Expoziție INEDITĂ la Muzeul de Artă din Timișoara. Cum a evoluat ilustrația...

Expoziție INEDITĂ la Muzeul de Artă din Timișoara. Cum a evoluat ilustrația de carte în ultimii ani

0
DISTRIBUIȚI

muzeu ilustratie carte germana

La muzeul de artă din Timişoara va fi vernisată în 7 octombrie, la ora 18,30, expoziţia „Ilustraţie de carte germană contemporană”, care va fi deschisă până în 2 noiembrie. Expoziţia, care prin intermediul a 13 grupaje reprezentative reflectă creaţia unor importanţi ilustratori şi designeri germani de carte, fie renumiţi pe plan internaţional, precum Klaus Ensikat, Wolf Erlbruch sau Janosch, fie artişti tineri, ale căror lucrări reflectă tendinţele actuale în ilustraţia germană de cărţi pentru copii, este concepută de Goethe-Institut în colaborare cu Bilderbuchmuseum al oraşului Troisdorf.


Cei 13 artişti ale căror ilustraţii vor fi expuse au fost invitaţi să selecteze câte cinci imagini din cărţile pe care le-au ilustrat şi să îşi argumenteze alegerea. Expoziţia aduce în prim plan faptul că ilustratorii contemporani folosesc un spectru divers de tehnici de lucru, pornind de la acuarelă şi ajungând la colaj şi experimente digitale.

În timp ce unii artişti dezvoltă tradiţiile meşteşugăreşti ale artei desenului într-un mod inventiv şi inovativ, tânăra generaţie explorează mai ales posibilitatea proiectării digitale a imaginilor. Uneori ochiul artistului este naiv, uneori sceptic, alteori obraznic sau intelectual. Unii artişti se joacă cu lumi imaginare şi cu vise, alţii răsucesc realitatea într-un mod vesel sau absurd. Imaginilor expresive ce au culori puternice le sunt alăturate ilustraţii tăcute şi subtile. O mică parte a ilustraţiilor va fi expusă şi la librăria Cărtureşti de pe strada Mercy iar în data de 11 octombrie, de la ora 11,00, în acelaşi loc, va fi prezentată o selecţie de zece filme germane de animaţie care au fost puse la dispoziţie de academia de film Baden-Württemberg.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.