Festivalul Timishort şi-a desemnat câştigătorii. Vezi care au fost cele mai bune...

Festivalul Timishort şi-a desemnat câştigătorii. Vezi care au fost cele mai bune scurtmetraje premiate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-735512240">

timishort8

Cea de-a şasea ediţie a festivalului Timishort, s-a încheiat duminică seara cu ceremonia de decernare a trofeelor care s-a desfăşurat la cinematograful Timiș. Premiul pentru cel mai bun film internațional a fost înmânat de juriul format din Eva Križková, Eduardo Williams și Antony Hickling scurtmetrajului Echange& Mart realizat de regizorii Cara Connolly și Martin Clark. Mențiunea specială a juriului a fost atribuită unui film de proporții epice, Dinola de Mariam Khatchvani, care prin finețe și simplitate a reușit să transmită un mesaj puternic, dens și emoționant. Ilan Yona, Mihai Grecu și Eugen Neacșu au format juriul care a stabilit filmele victorioase în cadrul competiției naționale și experimentale.

Trofeul Videorama pentru cel mai bun film experimental a mers la Deborah Stratman pentru Hacked circuit. Mențiunea specială a fost primită de scurtmetrajul Metube: August canta „Habanera” regizat de Daniel Moshel. Cel mai apreciat film românesc a fost Cai putere de Daniel Sandu. Juriul a decis să acorde mențiunea specială filmului O Umbră de nor regizat de Radu Jude. În cele patru zile de festival, participanţii au urmărit peste 150 de scurtmetraje și au purtat discuții cu regizori, actori, selcționeri din țări precum Argentina, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Israel, Georgia, Slovenia sau Ungaria. Scurtmetrajele premiate vor mai putea fi urmărite odată în cadrul evenimentului Freenetik Party care va avea loc pe 11 octombrie, ora 20 la Hala Industrială de pe strada Hașdeu Nr. 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.