A fost senatorul Ilie Sârbu ofițer acoperit? Ce a răspuns la PRESSALERT...

A fost senatorul Ilie Sârbu ofițer acoperit? Ce a răspuns la PRESSALERT LIVE și ce a spus despre Revoluția de la Timișoara VIDEO

7
DISTRIBUIȚI

ilie sarbu la pressalert live (4)

Senatorul PSD Ilie Sârbu a fost întrebat, în această seară, de către moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE, dacă a fost sau nu ofițer acoperit al Serviciilor Române de Informații.

Pesedistul, care este socrul premierului Victor Ponta, a ținut doar să precizeze că „dacă eu ar fi trebuit să lămuresc acest lucru, nu eram credibil. Avem instituții care lămuresc această problemă, iar în România sunt două, ori serviciul respectiv, ori CNSAS-ul. CNSAS-ul a spus în patru sau cinci situații, la cerere, că nu există nicio dovadă nici de informator, nici de altă natură. Eu am clarificat-o din punctul meu de vedere, acum ar trebui, dacă ar exista vreun indiciu sau ceva, acea persoană să vină și să aducă această dovadă”.


Când i s-a spus că era posibil ca CNSAS-ul să nu fi avut niciun fel de informaţie pentru că după 1990 era încă ofiţer activ, Sârbu a replicat scurt „cine a spus că în 90 eram ofiţer activ?”.

Ilie Sârbu, care este și vicepreședinte al Comisiei de Control SIE, a precizat, în final, că arhivele SRI şi SIE sunt secretizate pe cel puțin 50 de ani. „Dacă dumneavoastră veți mai fi în viață peste 50 de ani, veți afla, eu probabil că o să miros florile de la rădăcină”, a glumit senatorul.

În luna septembrie, Ilie Sârbu a fost provocat de către jurnalismul Robert Turcescu să spună dacă a fost sau nu ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe sau al fostei Direcții de Informații Externe.

„Tot timpul când apare vreo discuție vizavi de persoana mea, apar tot felul de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea, cum ar fi asta cu agentul acoperit sau povestea cu treptele Catedralei. Au fost anchete, studenții au mers din casă în casă, și credeți că vreun părinte care și-a văzut copilul împușcat pe treptele Catedralei, l-ar fi lăsat sufletul să nu spună, să iasă în față, să urle, să țipe? Astea sunt scenarii lansate de cei care nu găsesc altceva. Dacă nu au nimic concret, trec pe zona fabulațiilor”.

7 COMENTARII

  1. DOMNULE SIRBU BATI CIMPI,HABAR NU AI DE REVOLUTIE ,DOAR AT-I PROFITAT DE CEI CARE AU MURIT,VATI BAGAT PRIN PARLAMENT SI SENAT IMEDIAT DUPA REVOLUTIE SI NU MAI VRETI SA LASATI LOCU LA TINERET,CA NU VA AJUNGE ,AI PROPULSATO SI PE FICA-TA PARLAMENTAR EUROPEAN,ATI BENEFICIAT DE BANI POPORULUI IN FAMILIE

    ASA CA NU MAI FA PE PROSTUL

  2. Raspunsul acestui individ ne jigneste. Confirmarea vine exact din declaratia sa in legatura cu secretizarea arhivelor. Victimizarea sa de la final, ca va mirosi florile de la radacina, (si, Da, asa este, va mirosi fara miros, pamintul… poetic spus) si aruncarea responsabilitatii asupra altora (institutii etc) il devoaleaza. Caragiale ar spune, „Stimabile, va desfid”. Dar noi stim ca nu sinteti stimabil.

  3. INCREDIBIL! Cine il lasa pe asta sa faca emisiuni? Pe langa faptul ca e varza, trebuie neaparat sa treaca pe la logoped. Nu e gluma! Macar deficientele de vorbire se pot corecta. Pentru celelalte nu-l poate ajuta nimeni! Poate o documentare mai buna si o coloana mai dreapta, ca sa poata spune ca ce face se numeste jurnalism! Acum e rusinos!

  4. Iti convine d-le Sarbu, aceasta situatie! Peste 50 de ani, si copiii , copiilor de la „revolutie” sint deja pe duca! Pe cine mai intereseaza acest lucru? Acum trebuie sa aflam adevarul; cit macar parintii celor impuscati , mai traiesc! Prostii s-au chinuit, au trait de pe o zi pe alta, iar voi v-ati imbogatit! De data asta il cred pe Basescu, pe Turcescu, pe Macovei! Cred ca Basescu &Co, mai au multe de spus! Clar! Nu la Antena 3! Parerea mea : amindoi au fost ofiteri acoperiti: si ginerica, si tata-socru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.