Funcționar public trimis în judecată pentru înșelăciune. Cu ce sumă infimă a...

Funcționar public trimis în judecată pentru înșelăciune. Cu ce sumă infimă a cumpărat o clădire evaluată la aproape jumătate de milion de euro

1
DISTRIBUIȚI

parchet intrare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală în cazul autorilor unei înșelăciuni de 450.000 de euro, la Șag. Alina Veronica Napeu, Maria Stoica și Petru Orza au fost trimiși în judecată săptămâna aceasta pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Concret, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că, profitând de organizarea unei licitații, în iunie 2011, organizată de un executor judecătoresc în vederea vânzării unui imobil din localitatea Şag, „inculpaţii Orza Petru, Stoica Maria şi Napeu Alina Veronica s-au constituit într-un grup infracţional organizat, ascunzând acestuia relaţiile de rudenie existente între ei, precum şi participarea formală la licitaţie, cu scopul de a obţine la licitaţie imobilul la un preţ mult inferior.


Ulterior adjudecării imobilului la licitaţie de către inculpata Napeu Alina-Veronica, acesta a fost vândut unor terţe persoane iar inculpatul Orza Petru, creditor de rang II, şi-a recuperat banii împrumutaţi proprietarilor imobilului. Prin această activitate infracţională inculpaţii au cauzat o pagubă creditorului ipotecar de rang I, care a fost astfel pus în imposibilitatea recuperării creanţei sale, precum şi debitorilor, a căror garanţie a fost mult diminuată în urma înţelegerii frauduloase a celor trei inculpaţi, imobilul fiind evaluat la suma de 450.000 euro şi adjudecat la licitaţie pentru suma de 25.500 euro. De asemenea, inculpata Napeu Alina-Veronica nu a declarat suma obţinută din vânzarea ulterioară a acestui imobilul în declaraţia de avere aferentă anului 2013”. Napeu este funcționar public, respectiv consilier în cadrul primăriei orașului Câmpeni (județul Alba).

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. De aceasta data-i felicit pe procurori si l-e recomand s-a lase frica si sa-si faca meseria, iar acesti jefuitori si hoti s-a mearga acolo unde le este locul.
    Va doresc succes d-lor magistrati , doar a-sa ve-ti primi respectul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.