Grindeanu despre Robu: „vizavi de spitalul de copii, ori dânsul habar nu...

Grindeanu despre Robu: „vizavi de spitalul de copii, ori dânsul habar nu are cum funcţionează relaţia cu guvernul, şi asta e foarte grav, ori e a doua explicaţie: rea-voinţă”. Ce spune despre biblioteca UPT

0
DISTRIBUIȚI

grindeanu pressalert live 2

În această dimineaţă primarul Nicolae Robu a postat pe Facebook un text prin care explică modul în care a fost realizată biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara şi la finalul căruia atenţionează că speră ca dacă premierul Victor Ponta va veni la inaugurare să nu îşi asume merite necuvenite.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PSD Sorin Grindeanu a atenţionat că primarul foloseşte un dublu standard. „Mi se pare ciudat că cineva care îşi arogă proiectele finanţate, câştigate şi demarate de fostul primar Gheorghe Ciuhandu să vină şi să spună un lucru legat de biblioteca Politehnicii, pe care nu a început-o dânsul şi pe care în opt ani de mandat dânsul nu a fost în stare să o termine. Judecăm cu două măsuri. Domnul rector al UPT Viorel Şerban a ştiut cum să facă deconturi după rectificarea de buget din iulie, care a însemnat bani pentru terminarea bibliotecii. Întrebaţi-l pe domnul rector cum au reuşit să deconteze, să facă proiectul rapid pe care domnul fost rector nu a reuşit să îl termine. Domnul Robu îşi asumă meritele pentru proietce începute de vechea administraţie”.

Grindeanu a comentat şi vizavi de declaraţiile primarului Nicolae Robu care ieri se plângea că municipalitatea nu a primit bani de la guvern pentru spitalul de copii, asta deşi banii nu ar fi avut cum să ajungă în conturile primăriei fără deconturi trimise de la primărie la DSP şi apoi la minister.

„Vizavi de spitalul de copii, ori dânsul habar nu are cum funcţionează relaţia cu guvernul, şi asta e foarte grav, ori e a doua explicaţie, rea-voinţă.


Lucurile, de când e lumea, merg astfel: faci lucrări, faci decontul către DSP, ministerul plăteşte. Nici nu vor intra banii în cont câtă vreme nu face decont. În urmă cu patru ani a apărut un program foarte bun legat de reabilitarea termică a blocurilor. Era Blaga ministrul Dezvoltării în Timişoara s-au reabilitat 80 de blocuri. S-au făcut lucrări şi s-au decontat banii. Cum a reuşit ca în acelaşi timp Politehnica să cheltuie mare parte din aceşti bani? Ca locuitor al oraşului mi-ar plăcea să cred că sunt declaraţii de campanie, decât să fie adevărat faptul că habar nu are”.

Nu în ultimul rând, Grindeanu i-a reamintit lui Robu că nu are trebui să se plângă atîât de mult de lipsa de sprijin din partea guvernului. „Acum câţiva ani domnul Nicolae Robu spunea că domnul Ciuhandu nu ar trebui să stea cu mâna întinsă. În ultimele două luni câte proiecte europene a câştigat domnul Robu şi la câte ministere a fost să susţină proiecte ale Timişoarei? În fiecare luni când merg la Bucureşti primari din toată ţara şi preşedinţi de consilii judeţene sunt dimineaţa pe aeroportul Otopeni, între 9.00 şi 10.00. Falcă e acolo indiferent de administraţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.