Inimă din PĂRINȚI care-și poartă copiii lângă sufletul lor, în Piața Operei...

Inimă din PĂRINȚI care-și poartă copiii lângă sufletul lor, în Piața Operei din Timișoara. Ce mesaj au dorit să transmită

0
DISTRIBUIȚI

IMG_6192

Zeci de mămici și câțiva tătici care și-au purtat copiii în așa zisul „marsupiu” și-au dat întâlnire, astăzi, în Piața Operei din Timișoara pentru a forma o inimă. Acțiunea inedită a avut loc în cadrul Săptămânii Internaționale a Bebelușilor Purtați, care este sărbătorită și în orașul de pe Bega.

Ioana Vârtosu, fondatoarea Asociației Școala Mamei Junior, a afirmat că prin această acțiune se dorește transmiterea unui mesaj clar tuturor părinților. „Ne-am întâlnit să formăm o inimă din părinți care aleg să-și poarte copiii lângă inima lor. Locul copiilor este aproape de inima noastră, nu în pat sau lângă jucării, ci lângă sufletul nostru”, a explicat Ioana Vârtosu. În această săptămână, la Timișoara, au avut loc mai multe acțiuni pentru a marca Săptămâna Internațională a Bebelușilor Purtați, iar astăzi, se vor desfășura mai multe seminarii cu părinții din oraș. „Îi vom învăța pe părinții care au copii cu dizabilități motorii cum să-i poarte în aceste sisteme, pentru că și pentru ei există astfel de echipamente de purtat.


Apoi, celor care sunt la al doilea copilaș le vom arăta cum pot să-i poarte în tandem, se poate unul în față, celălalt în spate, unul pe lateral, celălalt pe lateral, unul în burtică, celălalt în spate”, a mai spus Ioana Vârtosu.

Alina Bratu, instructor sisteme de purtare a bebelușilor, a explicat care sunt cele mai sănătoase sisteme. „Sistemele ergonomice sunt sistemele care țin poziția corectă a copilului. Adică curbură corectă a spatelui și piciorușele în formă de M, de broscuță. Ceea ce ar trebui să știți despre un sistem corect este că pe purtător nu ar trebui să-l doară spatele de la purtatul copilului, copilul stă corect, greutatea este distribuită pe șold, nu pe umeri. De obicei, dacă cumpărați un sistem care nu este sănătos, în primele cinci minute după ce-l așezăm, încep durerile de spate”, a precizat Alina Bratu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.