Joe Biden a greşit numărul victimelor unei tornade, evocând un bilanţ de...

Joe Biden a greşit numărul victimelor unei tornade, evocând un bilanţ de o mie de ori mai mare

0
DISTRIBUIȚI

Joe-Biden1-dailycaller_com

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a greşit numărul victimelor unei tornade din 2011, evocând un bilanţ de o mie de ori mai mare, într-un discurs susţinut vineri la Joplin, în statul american Missouri, relatează The Weekly Standard în ediţia electronică, scrie Mediafax. Într-un discurs susţinut în oraşul devastat în mai 2011 de o tornadă, Joe Biden a evocat 161.000 de victime, deşi bilanţul oficial a fost de 161 de morţi.

„S-au pierdut 161.000 de fraţi, surori, mame, taţi, fii, fiice şi bunici”, a declarat vicepreşedintele american, cu ocazia ceremoniei oficiale de deschidere a unei şcoli refăcute după ce a fost distrusă de tornadă. Potrivit, Washington Free Beacon, întreaga populaţie a oraşului Joplin era în 2013 de 50.789 de persoane. Oraşul Joplin din statul american Missouri a fost devastat de o tornadă pe 22 mai 2011, care s-a soldat cu numeroase pagube materiale şi 161 de victime.


Tornada a distrus liceul din Joplin şi două şcoli generale, devastând alte şapte clădiri publice. Pagubele au fost estimate la circa 150 de milioane de dolari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.