Jumătate dintre români plătesc în rate vacanţele de vară în străinătate

Jumătate dintre români plătesc în rate vacanţele de vară în străinătate

0
DISTRIBUIȚI

vacanta

Mai mult de 50% dintre românii care merg vara în vacanţe în străinătate cumpără pachete early booking, cu reduceri, plătind sejurul în rate, începând din momentul rezervării, în perioada octombrie-mai, şi până la plecare, potrivit Christian Tour, cel mai mare operator de vacanţe din România.

„Peste 60% dintre turiştii care merg în vacanţe vara în străinătate cumpără pachete cu reducere, early booking. Unii dintre ei plătesc integral, atunci când rezervă, dar cei mai mulţi preferă să achite în rate.


Cei care rezervă încă din octombrie vacanţa pentru vara anului viitor au reduceri de până la 50%, iar cei care achiziţionează în mai pentru vara acelui an beneficiază de un discount de 10%”, a declarat miercuri într-o conferinţă Marius Pandel, directorul general al agenţiei Christian Tour.

El a adăugat că 20% dintre români cumpără pachete standard, iar restul de 20% aşteaptă ofertele last-minute.

Agenţia a lansat deja, la 1 octombrie, ofertele pentru anul viitor, care pot fi rezervate cu un avans de 25 de euro, restul putând fi plătit în mai multe rate până în vară. Printre acestea se numără mai multe destinaţii din Grecia, Turcia şi Spania.

În acest an, Christian Tour a operat 27 de zboruri charter pe săptămână din mai multe oraşe din ţară, iar în topul preferinţelor turiştilor s-a aflat insula Corfu, urmată de Zakynthos şi Creta. Au fost căutate şi staţiunile de pe litoralul turc.

„Pentru perioada sărbătorilor de iarnă ne aşteptăm ca românii să aleagă circuite sau vacanţe în zonele montane, dar şi destinaţii exotice. Dubai şi Emiratele Arabe, Republica Dominicană, Mexic, Cuba, circuite în Europa şi programe de ski în România, Bulgaria şi Austria se află în topul preferinţelor turiştilor pentru acest sfârşit de an”, a mai spus Marius Pandel.

În sezonul 2014, pe lângă sejururi, circuitele către destinaţii din Turcia, Cehia, Italia, Anglia, Elveţia, Israel, Croaţia, Spania, Franţa sau ţările nordice (Scandinavia) au fost căutate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.