Managerul Spitalului Județean Timișoara, mesaj către pacienți: „Dacă bolnavii merg la privat,...

Managerul Spitalului Județean Timișoara, mesaj către pacienți: „Dacă bolnavii merg la privat, nu înseamnă că sunt tratați mai bine și mai modern”

3
DISTRIBUIȚI

marius craina 3

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, îi încurajează pe pacienți să vină să se trateze la spitalele de stat și nu la clinicile private. Și asta pentru că, spune directorul celei mai mari unități medicale din vestul țării, spitalele de stat sunt mult mai dotate decât cele private.

„Statul este cel puțin pe picior de egalitate cu privatul. Sistemul privat are rolul și importanța lui, dar să nu înțeleagă pacienții în mod eronat că a mă duce la privat înseamnă a fi tratat mai bine și mai modern.


Tot ce are spitalul de stat nu are, pentru că nu-și permite din punct de vedere financiar, privatul. Să nu uităm că noi achiziționăm aparatură de ultimă generație cu fonduri de la Ministerul Sănătății și mai avem și alte surse de finanțare”, explică Marius Craina.

Managerul Spitalului Județean Timișoara recunoaște că sunt unele secții deficitare, dar sunt altele „ultraperformante, care „bat” orice clinică privată în ramura respectivă. „De aceea e rău și greșit înțeleasă această sintagmă, că mă duc la privat că sunt tratat mai bine”, este de părere managerul de la Județean.

În plus, Marius Craina mai vine cu un argument pentru a-i convinge pe pacienți să aleagă spitalele de stat, și anume „la privat tot noi lucrăm, și nu poți să spui că lucrezi mai bine în privat decât la stat. Asta ce ar înseamna? Că dacă la privat mă plătește din banii lui și la stat din banii statului, lucrez altfel? Nu, tot aceeași operație o fac, pentru că am aceeași responsabilitate față de pacient”.

3 COMENTARII

  1. Pe unele specialitati cel putin privatul bate la fund orice exista la stat. Includ aici obstetrica. Am nascut in conditii exceptionale la o clinica din Timisoara (President sa fim exacti). Din ce am citit/discutat, ce se intampla la stat in acest domeniu este socant. Am platit o idee mai mult decat ma costau toata spagile, bagajul de spital etc. si am avut parte de servicii exceptionale, de grija si atentie.

  2. da merg la judetean cu tatal meu pentru un tomograf si bine inteles sunt trimis de o doamna doctor din judetean ,la privat sa fac tomografu ca dine inteles in judetean nu merge si suprinza .dooamna doctor lucra si acolo la privat ,asta sa intamplat in sept-oct 2013 .numa pe mana medicilor sa nu ajungi!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.