Metoda EXTREMĂ prin care un liceu a încercat să țină elevii la...

Metoda EXTREMĂ prin care un liceu a încercat să țină elevii la ore FOTO

2
DISTRIBUIȚI

vaselina pe gard redesteptarea 1

Pentru că a început școala și la modă este fuga de la ore, conducerea unui liceu din Lugoj a găsit o metodă inedită prin care să îi împiedice pe elevi să chiulească. Deși există o firmă de pază care are grijă ca tinerii să nu poată ieși din instituție fără aprobare, la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj continuă să se chiulească. Elevii au sărit chiar și un gard înalt de doi metri, care este asigurat cu sârmă ghimpată și cu bucăți din sticlă. Pentru a stopa fenomenul, conducerea liceului a folosit o soluție ingenioasă. Oamenii s-au hotărât să pună vaselină pe gard crezând ca elevii se vor feri de murdărie și nu vor mai fugi de la școală.

„Am luat două tuburi de vaselină şi am întins-o pe gard. Ne-am gândit că poate dacă se murdăresc, nu o să se mai gândească să chiulească. Ei nu pot să înţeleagă că nu au voie să sară gardul. Deşi este stipulat în regulamentul de ordine interioară, li se atrage atenţia în permanenţă asupra faptului că nu au voie şi se expun riscurilor, aceştia se pare că nu pricep. Cel mai important pentru noi este că se expun riscurilor, pot să-şi rupă coloana sau cine ştie cu ce alte probleme se pot alege. Am încercat toate variantele posibile, însă, gardul fiind aşa înalt şi vechi, nu suportă supraînălţare, să spunem că mai punem câteva rânduri de cărămizi.


Culmea este că anul trecut am prins o fată care a sărit gardul, un gard de doi metri”, a declarat pentru redeșteptarea.ro directoarea Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte”, profesoara Silvia Pop.

gard liceu redesteptarea

Cu toate acestea, elevii au reuşit să chiulească chiar şi cu riscul de a se murdări cu vaselină. „Se pare că nici vaselina nu a avut efect, pentru că au preferat să-şi pună haina pe gard, să o murdărească şi să o lase acolo doar ca să-şi atingă scopul, acela de a chiuli. Începând din acest an şcolar, avem şase clase de la Liceul Tehnologic <<Aurel Vlaicu>> şi am înţeles că mai mult din elevii lor sunt cei care sar gardul. Nu spun că ai noştri nu sar, fenomenul era şi anul trecut, însă nu de aşa mare amploare”, a mai declarat profesoara Silvia Pop pentru sursa citată.

Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” este cunoscut pentru numărul mare de absențe. În doar două săptămâni, din 15 septembrie și până la 1 octombrie, s-au adunat 1.827 de absențe, dintre care 840 sunt nemotivate, iar înscriși sunt 806 elevi.

vaselina pe gard redesteptarea

Foto: redeșteptarea.ro

 

2 COMENTARII

  1. Tot timpul elevii sunt cei mai vinovati, nu sistemul nu are nici o treaba si nici profesorul ca nu-si poate face ora mai interactiva, imi aduc si acum aminte ce diferente uriase erau intre profesorii care faceau cu placere aceasta munca si cei care o faceau ca asta le-a iesit….Din pacate cat timp nu esti in stare sa-ti recunosti o greseala nu vei putea sa o remediezi. Scoala nu-i obligatorie, sau 10 clase sunt, dar mai apoi cine vrea si crede ca-i in stare sa continue cine nu, nu….in 10 clase deja oricum ar trebuii sa stii destule pentru a te apuca de o meserie.

  2. Nu-i obligatorie adevarat doar ca e o mare diferenta intre cei care si-au platit scoala, ca na si pentru ei era tot gratuita sau intre timp s-a schimbat legea.
    O generatie infecta din punctul meu de vedere si care au nevoie de lectii de la Dumnezeu, atunci cand ajungeti la 17 sa luati in primire un proces pentru ucidere din culpa, atunci cand va trebui sa adunati dovezi mergeti la tribunal si spuneti ca ora lui Dumnezeu nu a fost destul de interactiva. Asta recomanda pentru toate geeratiile astea lectii de viata si dupa mai vedem.
    Astia meserie la pastele cailor, daca ajung astia sa invete sa-si scrie numele e foarte mult!!!!!!!!!
    Am o mare problema cu copii de 15-18 ani pe care Dumnezeu a uitat sa-i dea cu capul de ceva si care se plang si nu suporta. Schimbam locul si cu siguranta dupa o asemenea lectie prezenta va fi maxima!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.