Micuții de clasa I din județul Timiș nu au din ce să...

Micuții de clasa I din județul Timiș nu au din ce să învețe nici după peste trei săptămâni de școală. Cât va mai dura până manualele școlare vor ajunge pe bănci

0
DISTRIBUIȚI

manuale scolare

Școala a început de mai bine de trei săptămâni, însă în continuare elevii de clasa I nu au din ce să învețe. Haosul în învățământul românesc a fost degenerat de lansarea cu întârziere a licitației pentru achiziționarea manualelor școlare noi, după ce mai multe firme au depus contestații.


După o săptămână de la începerea noului an școlar, ministrul Educației Naționale a solicitat ca, în regim de urgență, să fie achiziționate manuale școlare vechi pentru micuții de clasa I, care nu au ajuns, încă, în școlile din județul Timiș.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, ne-a declarat că nici măcar nu au fost semnate toate contractele cu editurile care vor tipări manualele. ISJ Timiș a primit de la Ministerul Educației Naționale aproximativ 30.000 de lei, bani cu care vor fi achiziționate în jur de 13.000 de Abecedare, manuale de Limba Română și de Matematică pentru cei 5.000 de elevi de clasa I din județ.

“În această săptămână vom semna toate contractele cu editurile. S-ar putea ca primele manuale să vină săptămâna viitoare, de la editurile cu care am semnat contracte mai devreme”, a precizat Francisc Halasz. Nici elevii de clasa a II-a nu au primit manuale școlare după programa școlară nouă. Însă, Ministerul Educației Naționale nu a mai alocat fonduri pentru retipărirea celor vechi, ci a solicitat să se folosească manualele existente deja în școli, care au fost împărțite elevilor în urmă cu aproximativ două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.