Mii de elevi din cinci localități timișene vor învăța în școli moderne....

Mii de elevi din cinci localități timișene vor învăța în școli moderne. Când se vor finaliza lucrările și cum a lăudat Titu Bojin Guvernul Ponta

3
DISTRIBUIȚI

DSC_0016

Șapte școli din județul Timiș, în care sunt înscriși peste 2.200 de elevi, vor învăța în săli de clasă moderne, în cel mult un an. Unitățile de învățământ vor fi reabilitate cu bani de la Uniunea Europeană, după ce astăzi, la sediul Consiliului Județean Timiș au fost semnate contractele de finanțare.

Astfel, în perioada următoare vor fi modernizate școlile din comunele Moșnița Nouă, Peciu Nou, Pesac și Tomești și din orașul Sânnicolau Mare.


Prezent la eveniment, Titu Bojin, președintele Consiliul Județean Timiș, a ținut să precizeze că în total vor fi semnate 13 proiecte, dar astăzi s-au semnat doar opt, ce au o valoare totală de aproximativ un milion de euro. „Merită să fim recunoscători pentru ceea ce se întâmplă bun în județul Timiș. Sunt școli care se fac neținând cont de culoarea politică de către Guvernul Ponta. Aceste localități puteau fi selectate din punctul de vedere al unui partid, dar nu s-a ținut cont, trei dintre primari sunt din PDL și doi din PSD”, a explicat șeful CJ Timiș.

Cu banii primiți de la Uniunea Europeană, cele șapte școli vor fi reabilitate sau extinse. Costel Medelean, primarul comunei Tomești, a precizat că fondurile vor fi folosite „în primul rând pentru înlocuirea geamurilor și ușilor care sunt din lemn sau placaj de ani de zile. În școala din centrul comunei învață 150 de copii, aici aducem copii de pe toate satele cu microbuzul școlar”.

Cele șapte unități de învățământ care vor fi reabilitate sunt: Școala Moșnița Nouă, Școala Primară Peciu Nou, Școala Gimnazială “Maria Brindea” din comuna Pesac, Școala Gimnazială “Sorin Leia” în satul Colonia, comuna Tomești, Școala Gimnazială “Theodor Bucurescu”, Liceul Teoretic “Ioan Jebelean” și Liceul Tehnologic “Cristofor Najo” din Sânnicolau Mare.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.