Ministrul Agriculturii a promis la Timișoara că fermierii ale căror culturi au...

Ministrul Agriculturii a promis la Timișoara că fermierii ale căror culturi au fost afectate de inundații vor fi despăgubiți. Ce gafă a făcut rectorul Universității de Științe Agricole

2
DISTRIBUIȚI

daniel constantin

Daniel Constantin (foto, stânga), ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a aflat, astăzi, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, unde s-a întâlnit cu zeci de fermieri din vestul țării, care și-au spus ofurile. Înainte de a discuta cu fermierii, Daniel Constantin a vizitat un laborator din cadrul universității în care se folosesc diferite metode de analiză al solurilor, singurul de acest fel din Timișoara.

Paul Pârșan, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, a fost cel care l-a prezentat pe ministru fermierilor, în Aula Magna a instituției, unde a avut loc întâlnirea. Cel mai probabil din cauza emoțiilor, acesta l-a numit pe Daniel Constantin „prim-ministru”, însă imediat a realizat ce gafă a făcut și s-a corectat, spunând „viceprim-ministru”.

Odată ajuns la microfon, ministrul Agriculturii a început să se laude cu privire la faptul că în ultimii doi ani și jumătate, subvențiile pentru fermieri au fost plătite la timp.


„În județul Timiș, din aproximativ 21.600 de fermieri, până în momentul de față au primit deja fondurile, într-o săptămână doar de la momentul de la care am putut să introducem aceste avansuri, 2.800 de fermieri, urmând ca astăzi și mâine încă 13.000 de fermieri din Timiș să primească subvențiile, iar până pe data de 30 octombrie vom face toate plățile”, a precizat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a mai adăugat și că nu au fost uitați nici fermierii din județul Timiș ale căror culturi au fost afectate de inundații în primăvara și vara acestui an. „Vreau să vă spun că s-a aprobat Hotărârea de Guvern pentru ca 2.200 de fermieri care au suferit pagube, pentru suprafețe mai mari de 30 % din exploatația respectivă, respectiv pentru 4.600 de hectare, să primească despăgubiri în funcție de tipul de cultură care a fost calamitată”, a conchis Daniel Constantin.

Întâlnirea de la universitatea timișoreană a avut loc în cadrul conferinței tematice „PNDR 2007-2013- Lecţii învăţate. PNDR 2014-2020 – Perspective pentru agricultură și dezvoltare rurală”, la care ar fi trebuit să participe și premierul Victor Ponta.

2 COMENTARII

  1. Nu s-a vorbit aici de preturile mici la cereale,de bisnitarii din pietele agroalimentare. Asta este munca ministrului nu sa consume banii nostri sa vina la Timisoara sa ne spuna Lucruri Trasnite.
    Credetima,este penibil,oare ce zice el in gandul lui,Doamne ce fraieri sunt astia.Sa nu se creada.Agricultorul si cresca torul de animale nu este ajutat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.