Ministrul Sănătății a primit, la Timișoara, o medalie de onoare. Cum a...

Ministrul Sănătății a primit, la Timișoara, o medalie de onoare. Cum a contribuit un medic timișorean la un pachet care va rămâne „în istoria medicinei românești”

3
DISTRIBUIȚI

nicolae banicioiu

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, s-a aflat astăzi, pentru a doua oară în această lună, la Timișoara. De data aceasta, ministrul Sănătății a participat la deschiderea a trei evenimente medicale importante, la Filarmonica Banatului, organizate de către Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, condusă de medicul timișorean Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă a promovat proiecte importante care au schimbat soarta a mii de pacienți aflați în stare critică”, a spus Dorel Săndesc în deschiderea celor trei evenimente, care a avut loc la Filarmonica Banatul. Medicul timișorean a inițiat Programul Național de Finanțare al Cazurilor Critice, prin care spitalele din întreaga țară primesc fonduri suplimentare pentru salvarea pacienților care se zbat între viață și moarte.


De asemenea, Dorel Săndesc a contribuit la realizarea Sistemului Național Integrat al marilor urgențe menit să acopere deficitul de finanțare și să asigure un tratament adecvat al pacientului critic. „Sunt convins că acest pachet va intra în istoria medicinei românești”, a precizat, în această seară, Dorel Săndesc.

În cadrul evenimentului de la Filarmonica Banatul, Nicolae Bănicioiu a primit medalia de onoare din partea ATI-știlor. „Este o onoare pentru mine această distincție. Vreau să le mulțumesc medicilor care lucrează în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă pentru tot ceea ce fac”, a precizat emoționat Nicolae Bănicioiu. Ministrul Sănătății a anunțat la Timișoara că secretarul de stat Dorel Săndesc „se ocupă și de pachetul pentru veniturile medicilor, care este gata, iar săptămâna viitoare va fi introdus în Parlament”.

În perioada 23 – 25 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara are loc un eveniment ATI care reunește trei manifestări științifice de înalt nivel, și anume ediţia a XII-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, a 25-a Întâlnire Anuală a Societății Europene de Computing și Tehnologie în Anestezie și Terapie Intensivă și a 15-a ediție a Conferinței Naționale de Îngrijiri Paliative.

3 COMENTARII

  1. Atata reclama faceti in ultimul timp (nu numai voi) medicinei noastre , la tot felul de premii si evenimente ca nu vedeti ca oamenii sufera de o simpla raceala, care devive guturai si mai apoi apar tot felul de complicatii ca trebuie sa scoata plamânul. Asta daca nu scapi de un cancer oriunde s-ar putea. Noua Medicina Românească da solutii extreme: sa-ti taie piciorul, sa-ti scoata stomacul, sa-ti faca acupunctura pe creier. Va doresc si voua un asemenea diagnostic sa vedeti cum schimbati placa si nu mai scrieti de titlul la care aspira „Timisoara un oras sanatos”…

  2. Asa da! In sfarsit se spune lucrurilor pe nume: dupa succesele „majore”in crearea conditiilor pentru un stil de viata sanatos (inclusiv a pistelor pentru biciclete), cu asigurarea unei alimentatii rationale si ecologice, cu reducerea „drastica” a poluarii (vezi Continental, gaze de sist, Rosia Montana si mai nou Certej), precum si in activitatile de preventie si tratare a maladiilor, prin inchideri de spitale si tot calvarul indurat de cei care au nenorocul de a fi nevoiti sa ia contactul cu sistemul bolnav de asigurare a sanatatii – rezultate dovedite de „matusalemica” speranta medie de viata pe aceste meleaguri, care tinde sa se identifice cu varsta de pensionare – a venit momentul sa se faca aproape singurul lucru ramas disponibil: dezvoltarea „ingrijirii Paliative”! Cu alte cuvinte, in caz de boala, pacientii se vor indrepta tiptil – tiptil spre cimitir… pentru a nu crea panica!

    Va propun ca urmatoarele medalii ce vi le veti oferi reciproc sa fie ocazionate de legalizarea eutasierii, ceea ce va face „iesirile naturale” din sistem mult mai „ritmice si eficiente”. Este oare vorba despre Spitalul de Urgenta, sau despre Spitalul de Nebuni? Pana se va lamuri aceasta dilema, poftiti la vot!

  3. Poate sa zica lumea ce va vrea dar acest ministru al sanatatii misca lucrurile.Este mai vizibil mai implicat decat predecesorii lui.La cat mai multe realizari spre binele pacientilor dar si a doctorilor si a personalului medical in general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.